torstaina, maaliskuuta 26, 2009

Maanantaitreenit

Harjoituskisoista alkanut agiliitely päättyi maanantaina viikkotreeneihin. Seuraavan kerran nämä treenit ovat perjantaina 3.4., joten nyt taukoillaan hetki. Ihan hyvä, kun tuli niin monta kertaa peräkkäin ja Java saa vähän levätä.

Maanantaina tehtiin melko haastava rata. En voi ollenkaan varmaksi sanoa, että osasin vielä muistista piirtää sen oikein, mutta suurin piirtein tältä rata näytti:Numero näissä piirrustuksissa on aina sillä puolella mistä koira esteen menee. Eli esimerkiksi hyppy 2 mentiin suoraan, sitten koira 2 ja 3 hypyn välistä hypyn 3 "taakse" ja sieltä hyppy "eteen". Hypyn 2 jälkeen tein valssin, vaikka olikin vähän sähläystä, kun tultiin Javan kanssa suurin piirtein samoihin aikoihin esteelle. Tämä siksi, että rengas piti varmistella, että meni varmasti oikein (ts. Java ei hyppää sivusta). Myös heti keppien jälkeen tein valssin, tämä olikin treenien uusi juttu. Olimme ensin kokeilleet ilman koiraa, sitten vain kepit-valssi-este ja lopuksi halukkaat saivat kokeilla miten homma toimii radalla. Kyllä se onnistui, mutta harjoitusta vaatii, että saa valssin tuossa tilanteessa toimimaan sujuvasti. Loppuosa radasta meni oikein nätisti, keinua (11) treenien vetäjä hieman hidasti, että laskeutui kunnolla.

Saatiin kehuja radan suorituksesta ja treenien vetäjä totesi taas, että voin päästä Javan kanssa vielä pitkälle ja että todennäköisesti nousemme pian kakkosiin, koska ykkösten radat ovat helpompia kuin harjoituksissa. Mukava kuulla kehuja, mutta saapa nähdä miten kisoissa menee, kun siellä kuitenkin jännittää niin paljon. Vetäjä totesi myös, että kisoissa saa juosta, kun esteiden välit ovat pidemmät kuin harjoituksissa. Mietiskelinkin, että pitäisi alkaa nostamaan omaa kuntoa, ettei hyydy kesken radan, kun koiralla riittää vauhtia. Ensin on kyllä pakko odottaa, että lumet ja jäät sulavat ulkoa, koska tällä hetkellä siellä ei pääse eteenpäin kuin liukastelemalla.

--

Tiistaina ilmoitin Javan ensimmäiseen viralliseen agilitykisaan, joka on Noormarkussa huhtikuun puolivälissä.

Ei kommentteja: