tiistaina, tammikuuta 06, 2015

Suunnitelmissa tänä vuonna

Vuosi vaihtui tällä kertaa vain yhden koiran, Javan, seurassa. Nele ja Tilda jatkoivat joululomaansa vanhempieni luona aina viime sunnuntaihin asti eli olivat kaikkineen pari viikkoa Kankaanpäässä. Viikko yhden koiran kanssa oli omalla tavallaan ihanan helppo. Pari työpäivää nauhoittelin Javan yksinoloa, mutta nauhoituksissa kuului lähinnä naapurien kolistelua. Oli mukava lähteä töihin, kun tiesi, että Java pärjää ja osaa olla kotona kiltisti. Kaikki lenkit tein fleksin kanssa ja vasta lauantai-iltana tajusin, että nahkahihna on lojunut koko viikon auton lattialla.

Vuodenvaihde meni Javan osalta perinteiseen tapaan. Lenkeillä haistelu oli mukavampaa kuin rakettien ihmettely ja kotona Java työsti illan luuta eikä erityisemmin kiinnittänyt huomiota pommitukseen. Tildaa sen sijaan oli maalla jonkin verran tilanne ihmetyttänyt ja ehkä pelottanutkin, joten nähtäväksi jää miten raketeista selvitään ensi kerralla. Parasta tietysti olisi, jos tässä vuoden aikana vaikka kiellettäisiin raketit kokonaan yksityishenkilöiltä...

Nyt koko lauma on taas koossa ja vaikka hihnalenkkeily kolmen koiran kanssa on oma taiteenlajinsa, on silti kiva, että nuoriso on kotona. Perinteisesti tässä vaiheessa on tullut kirjoiteltua ylös erilaisia tavoitteita ja suunnitelmia alkavalle vuodelle ja niin ajattelin tehdä nytkin. Aivan erityisesti toivon koirilleni terveyttä ja itseni maksettavaksi vain pieniä eläinlääkärikuluja, mutta tiedän jo nyt, että ainakaan jälkimmäinen ei tule onnistumaan.


Java

- Hammaskiven poiston yhteydessä koko koiran kuvauttaminen. Java ei ole ollut kovin innokas lenkkeilemään ja se on saanut epäilemään, että jotain voisi olla vialla. Aikataulullisesti suhteellisen pian, kysytään eläinlääkärin mielipide ensi viikolla.

- MEJÄillään kesällä.

- Jotain mielenvirkistystä Javalle, kun mahdollista. Esimerkiksi uintia, doboa, koiratanssia.


Nele

- Agilityn SM-kisojen joukkuekilpailu ja Agirotu (avoin SM ja joukkue). Ensimmäinen saattaa kaatua Oulun kaukaiseen sijaintiin sekä joukkueen puuttumiseen ja jälkimmäinen agilityharjakoirien vähyyteen. Treenaillaan erityisesti kesäkaudella ja kisataan, kun ehditään ja jaksetaan.

- MEJÄillään kesällä.

- Ehkä voisin viedä Nelen taas koirauimalaan.


Tilda

- Aloitellaan agilityn harjoitteleminen. Nyt alkuvuodesta pentuagility, myöhemmin keväällä lisää alkeita. Tavoitteena rento ja innokas tekeminen kentällä.

- Sterilisaatio helmi-maaliskuussa.

- MEJÄn alkeita muiden koirien treenien yhteydessä.

- Perustaitojen ja yksinolon harjoittelu.

- Voisin harkita Tildan kanssa mätsäriä keväällä-kesällä. Lähinnä huvin ja urheilun vuoksi pitkästä aikaa.

Kaikki

- Viralliset tarkistukset. Nelelle silmät ja sydän, Tildalle silmät, polvet ja sydän. Java silmäkontrolliin. Toteutuu ensi viikolla.

- Keväällä nelosrokotukset. Mielellään nyt ajoissa, ettei tule varoaikoja.

- Koirahierojalle tarpeen mukaan. Javan ja Tildan pitäisi mennä alkuvuodesta.

- Koirien ruokintaan on pakko tehdä muutoksia, sillä Javan lisäksi myös Tilda tuntuu reagoivan nappuloihin. Toivon todella, että tätä tavoitetta ei tarvitse enää ensi vuonna listata, vaan nyt löytyisi jonkinlainen tasapaino.


Samansuuntaisia tavoitteita kuin aiempinakin vuosina, tosin ehkä vähän rennompaa menoa, kun pois jäivät yksityiskohtaiset agilitysuunnitelmat ja tokokokeet. Suurin osa asioista tulee tapahtumaan lähes itsestään vuoden kuluessa ja loput toteutetaan sen mukaan miten aikatauluihini sopii.

Ei kommentteja: