sunnuntaina, elokuuta 24, 2014

Yhden startin aamukisat

Lauantaiaamuna lähdin Nelen kanssa Lempäälään LeVeKin kisoihin. Tällä kertaa ei oltu hallissa, vaan pitkästä aikaa nurmipohjaisella ulkokentällä. Tarjolla oli vain yksi agilityrata kakkosille ja sehän sopi meille mainiosti.

Rataprofiili tuntui vaikealta ja lisäksi olimme lähtövuorossa jo toisena. En ehkä valinnut parhaita mahdollisia ohjaustekniikoita, joten monessa kohdassa homma meni pelasteluksi takaaleikkauksella. Lopputulos oli hylätty kolmesta kiellosta: ensimmäinen pituudelta, toinen kepeiltä ja kolmas keinulta. Kaksi ensimmäistä laitan oman huonon ohjaamiseni piikkiin, mutta kolmas menee Nelen epävarmuuden syyksi. Nele pysäytti vauhtinsa heti, kun keinu tuli vastaan ja jäi pyörimään ylösmenon lähistölle. Kannustin Neleä uudelleen keinulle ja Nele asteli kontaktille. Käveli hitaasti keinua pitkin ja onneksi niin pitkälle, että keinu lähti laskeutumaan ja saatiin kokonainen suoritus. Jos Nele olisi jäänyt puoliväliin seisomaan, olisin laskenut keinun itse alas.

Selvästi edessä on vielä paljon työtä, että keinun suoritus menisi kisoissa yhtä hyvin kuin treeneissä, mutta ainakin suunta on oikea.

Kisakaverukset Nele ja naapurin kääpiösnautseri Minttu

Ei kommentteja: