sunnuntaina, heinäkuuta 27, 2014

Koiratanssia ja uintia

Pientä toimintaa tähän viikkoon toi tutustuminen koiratanssiin Javan kanssa. Kyseessä oli Tappien järjestämä lajiin tutustuminen ja paikkana Nokialla sijaitseva Kolmenkulmen Koirakeskus. En ollut käynyt tässä hallissa koskaan aiemmin ja tällä helteellä mietitytti kuinka kuuma siellä mahtoi olla. Halli yllätti kuitenkin erittäin positiivisesti: siellä oli sopivan viileää ja todella siistiä. Ei agilityesteitä, ei muita koirakoita kuin oma porukkamme.


Koiratanssiin tutustuminen oli tunnin mittainen koulutus kahtena päivänä. Maanantaina käytiin vähän läpi lajin perusteita ja kokeiltiin muutamia yksittäisiä liikkeitä. Torstaina kouluttaja esitteli meille pienen koreografian erääseen kappaleeseen ja päästiin kokeilemaan miten tanssiminen sujuu oman koiran kanssa. Java oli molemmilla kerroilla ihan täpinöissään, kun pääsi pitkästä aikaa tekemään jotain kanssani. Kaikkia liikkeitä ei osattu, mutta namilla houkuttelemalla saatiin ne sujumaan edes vähän sinnepäin. Oikein kivaa puuhaa ja kieltämättä tuli pieni innostus opettaa koirille taas erilaisia temppuja. Hallilla en käyttänyt naksutinta, mutta kotona voisin yrittää opettaa uudet jutut sen avulla, kun namilla houkutteleminen ei tuota kovin pitkäaikaista oppimista.

Mustikoita suoraan pensaasta

Vaihtelua kotona olemiseen toivat myös viikon uintireissut. Eilen vietimme iltapäivää ja iltaa mökillä Padasjoella ja jälleen tapahtui suuri ihme: Nele kävi kaksi kertaa ihan uimassa! Vesi oli todella lämmintä ja heti rannalle saavuttuamme molemmat koirat menivät veteen. Nele kävi montaa kertaa niin syvällä, että vain etutassut ylettivät pohjaan ja tosiaan kahdesti uskalsi irtautua pienelle uintikierrokselle. Niin käsittämätöntä, etten uskoisi, jos en olisi itse seissyt vieressä ja nähnyt tilannetta. Toki Neleä piti houkutella, mutta se on pientä siihen nähden, että Nele todella on vedessä ja kerran jopa juoksi sinne niin innoissaan, että vettä vain lenteli ympäriinsä.


 Allekirjoittanut ja Java pienellä iltauinnilla

Tänään käytiin uimassa Kaukajärvellä. Tällä kertaa vain Java ui, vaikka Nelekin tuli jälleen niin syvälle, että vain etutassut koskivat pohjaan. Uintipaikka ei ollut erityisen hyvä, sillä ohitse kulki koko ajan porukkaa ja rannalle tuli meidän lisäksemme kaksi muuta koiraa. Molemmat koirat olikin pakko pitää hihnoissa, kun taas mökillä Nele sai juosta koko ajan vapaana (jopa saunan ajan Nele makaili kiltisti saunan edustalla odottelemassa, vaikkei ollutkaan hihnassa).Ei kommentteja: