perjantaina, heinäkuuta 25, 2014

Summer in the city

Näillä helteillä ollaan koirien kanssa lähinnä vain oltu ja hengailtu omassa pihassa. Koirat saivat muutama päivä sitten pihalle rustoluut ja Java säntäsi heti syömään niitä. Nelen mielestä luut ovat parhaimmillaan vasta parin päivän jälkeen - tuoreena niihin ei voi koskea.

Pihan kasvit ovat piristyneet lämmön myötä, tosin nyt kuumuus alkaa jo pikkuhiljaa koetella niitä. Ruukkukasveja on saanut kastella pari kertaa päivässä, mutta perennoille havahduin antamaan vettä vasta toissapäivänä. Oman pihan hoitaminen onkin välillä todellista "suutarin lapsilla ei ole kenkiä"-menoa...


Etupihaan asennettiin tänä vuonna toinen amppelikoukku, joten valkoisen lumihiutaleen kaveriksi tuli punainen miljoonakello. Luovuin myös ajatuksesta laittaa istutuslaatikko varaston eteen (viime vuonna kaikki siinä kuoli liialliseen märkyyteen), joten laitoin murattia parvekelaatikkoon varaston seinälle. Ei toimi amppelien kanssa kuten olin ajatellut, mutta menköön nyt tämän kesän.


Etuoven vieressä on jälleen samettikukkia, tällä kertaa Vanilla-lajiketta. Töistä kotiin matkasi myös myyntikelvoton petunia, joka leikkaamisen jälkeen on piristynyt kukkimaan. Harmi vain, että kirvatkin ovat tykästyneet petuniaan ja miljoonakelloon...


 Pieni puutarhuri töissä

 Raparperi taisi pitää uudesta mullasta ja on viimein kasvanut ihan kunnolla


 Kukintaansa aloittelevat punatähkät


Takapihalle tuli viimein hankittua Biltemasta kolmen metrin aurinkovarjo, joka on vallan mukava keksintö, kun haluaa istua terassilla paahtumatta auringossa. Kuvassa näkyvät pensastomaatti ja mansikka-amppeli ovat lämmön myötä innostuneet tuottamaan satoa.


Osa takapihan ruukkukasveista meni vaihtoon raekuuron jälkeen. Toin töistä neljä uutta chiliä, jotka ovat valovuosia omia kasvatuksia edellä. Yläkuvan chili on tuotu töistä ja tänään yksi hedelmistä oli jo muuttunut punaiseksi. Itse kylvetyt chilit ja paprikat eivät vielä edes kuki, joten niiden sato jäänee tänä vuonna hyvin pieneksi.

Ei kommentteja: