maanantaina, marraskuuta 25, 2013

Vuoden viimeiset agilitykisat

Kisasin Nelen kanssa eilen yhden hyppyradan ja yhden agilityradan verran SDP:llä TamSKin kisoissa, jotka samalla jäivät meidän osalta tämän vuoden viimeisiksi. Ennen kisoja meillä piti olla keskiviikkona Anne Huittisen valmennus, jonka kuitenkin jouduin jättämään välistä flussan takia. Johan tässä ehtikin olla lähes reilun kuukauden terveenä...Yhdet omatoimitreenit saatiin kumminkin järjestettyä ennen kisoja ja pitkästä aikaa paikkana oli TamSKin Talli, josta löytyi ihan uusi keinu. Mitään ongelmia ei ollut tämän keinun kanssa: Nele teki sen monta kertaa todella vauhdikkaasti eikä kertaakaan kieltäytynyt menemästä keinulle.

Sunnuntain kisat alkoivat hyppärillä, jossa minikakkosia oli 17. Ihanneaika oli suht tiukka, vain 38 sekuntia. Tältä radalta meille tuli vitonen, kun Nele meni pujottelusta hieman ohi. Videolla näkyy hyvin kuinka Nelen keskittyminen katoaa johonkin yleisön suuntaan juuri ennen pujottelun aloittamista. Käännöksissä meillä oli turhan paljon ilmaa, mutta jotenkin onnistuttiin silti pääsemään ihanneaikaan ja jäätiin siitä huikeat kolme sekuntia. Lopullinen sijoitus oli 7/17.



Agilityradalla oli keinu, jota Nele ei jostain syystä suostu kisatilanteessa mitenkään suorittamaan. Eli meille taas vaihteeksi hylätty keinun takia. Nele tuli keinun ylösmenokontaktille ja liimautui siihen. Pari kertaa yritin tsempata Neleä jatkamaan, mutta ei niin ei. Myös puomista Nele tuli ensin ohi, kun taisi luulla sitäkin keinuksi ja ylipäänsä puomin suoritus oli tosi varovainen. Sen sijaan pujottelu oli tällä radalla mahtava: Nele tuli siihen todella vauhdilla ja olin varma, että menee ohi ekasta välistä, mutta Nelehän teki ihan virheettömän suorituksen.



Seuraavaksi edessä on se talvitauko agilitysta, jota mietin ensimmäisen kerran jo vuonna 2008. Ilmoitin Nelen jatkamaan Huittisen keskiviikkovalmennuksissa myös kevätkaudella, mutta muuten kalenterissa ei ole mitään säännöllisiä treenejä. Epämääräisellä kisatauolla ollaan maaliskuun loppuun asti, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että saatetaan tässä välissä osallistua lähikisojen hyppyradoille, mutta muuten ei kisata virallisissa. Sen sijaan epiksiin pitäisi yrittää päästä, jotta pääsisin korjaamaan Nelen kisatilanteen epävarmuutta keinun suhteen. Omatoimitreenejä jatketaan yhtä epäsäännöllisesti kuin aiemminkin.

Ei kommentteja: