maanantaina, heinäkuuta 08, 2013

Agirotu 2013 - lupa hyllyttää

Menneenä viikonloppuna pääsin osalliseksi suureen urheilujuhlaan, kun Agirotu järjestettiin Ylöjärvellä Teivon raviradalla. Viimeksi samassa tapahtumassa Teivossa olin vuonna 2010, jolloin Java kisasi viimeistä kertaa virallisella radalla. Pari päivää tuon jälkeen käytiin eläinlääkärissä kuulemassa huonot uutiset Javan polvista ja kisaaminen sai jäädä. Vuonna 2010 kisattiin helteessä ja yhtä kuuma oli Teivossa tänäkin vuonna.

Olin ilmoittanut Nelen perjantaiksi hyppyradalle ja lauantaiksi agilityradalle avoimen SM-kisan karsintaan. Lisäksi Javalle ja Nelelle löytyi molemmille kisaavien joukkue sunnuntaiksi.

Mini kakkosten osalta perjantain hyppyradan tutustuminen alkoi jo 13.20. Muuten hyvä, mutta minulle oli merkitty töitä klo 14 asti, joten vaihtoehtoina oli joko ohjaajan vaihto tai poissaolo. Näistä onneksi toteutui vaihtoehto yksi, kun Tytti lähti Nelen ohjaajaksi. Lämpömittari näytti hyppärin aikaan +25 astetta, joka hidasti Nelen menoa ja yliaikaa tuli melkein 5 sekuntia (radalta tuli yksi ainut puhdas nolla, muille tuli yliaikaa... kertonee jotain siitä, ettei tuomari viitsinyt katsoa lämpömittaria ihanneaikaa miettiessään). Muuten rata mentiin kai nollana läpi, vaikka minulle muuta alun perin väitettiinkin. :) Sijoitus oli 8/20. Isot kiitokset Tytille Nelen ohjauksesta!

Lauantaina suuntasin Ylöjärvelle 4,5 tunnin yöunien jälkeen, kun edellinen ilta venyi pitkäksi ja mini kakkosten rataan tutustuminen oli merkitty alkavaksi 8.20. Kyseessä oli virallinen kisa, joka oli myös karsinta avoimeen SM-kisaan, johon kakkosista pääsi 15 koirakkoa/säkäluokka. Rata ei ollut mikään mahdottoman vaikea ja keinukin oli sopivasti jätetty pois, mutta huonosta ohjauksesta johtuen Nele juoksi parin hypyn ohi ja toisen ehti hypätä vielä väärästä suunnasta. Ennen pujottelua Nele päätti, että on aamupalan aika ja lähti kohti häkkiään. Keskeytin tässä vaiheessa kokonaan, kun alla oli jo hylätty ja olisi ollut todella raskasta saada Nele innostumaan pujottelusta. Kotiin lähdettiin ostosalueen kautta ja mukaan tarttui uusi suojapussi kännykälle (mätsää Tappi-vaatteisiini!) ja kaksi Berran namipussia.

Joukkuekisan aikataulut sunnuntaina olivat myöhemmät ja paikalla Teivossa olin kaikkien kolmen koiran kanssa "vasta" klo 10. Lina oli mukana turistina ja kovasti pikkuneitiä taas jännitti kaikki, vaikka Java ja Nele olivat tukena ja turvana. Kilpailevien minien rata ei ollut ihan helpoimmasta päästä, vaan radalta löytyi mm. A:n alta menevä putki, sarjaeste, okseri ja hankalahko keppikulma. Aamupäivästä huolimatta lämpötila nousi taas nopeasti yli 20 asteen.

Omista koirista ensin radalle pääsi Nele joukkueessa "Kauas harjat karkaavat". Olimme lähtövuorossa toisena. Nelellä oli lauantai-iltana jonkinlaista vaivaa takapäänsä kanssa ja radalla tämä näkyi ennen muuria, kun Nele yhtäkkiä jää katsomaan takamustaan. Radalla ihmettelin, että mihin se koira oikein katosi. :) Kaiken kaikkiaan ihan hyvä rata: kepit sujuivat ja keinusta meni ensin ohi, mutta toisella yrityksellä teki oikein hienon keinun. Parhaimmillaan Nele ei todellakaan ollut (takamusongelmat ja kuumuus verottivat), mutta jaksoi kuitenkin loppuun asti. Kuumuudessa juokseminen oli raskasta itse kullekin: pujottelun kohdalla tuntui, ettei jaksaisi millään enää liikkua. Harjakoirajoukkueen sijoitus oli lopulta 54/56. Videolla aloittavat Sini ja Inkkari, sitten minä ja Nele (1.32-2.43), Heidi ja Siiri sekä ankkurina Henna ja Jasu.


Javan joukkue "X-rated" ehti suorittaa vuoronsa juuri ennen pukukulkuetta, joka katkaisi ikävästi minien kisaamisen. Nyt lähtövuoro oli viimeisenä. Yritin välttää Nelen kanssa tehdyt virheet ja ohjata paremmin, mutta hyllytettiin heti alussa A-putki-ansaan, kun Java päätti kontaktin sijaan mennäkin putkeen. Muuten Javan kanssa meneminen oli ihanan vauhdikasta ja kaikki esteet menivät tosi hienosti. X-rotuisen joukkueemme sijoitus oli lopulta 14/56. Ensimmäisen koiran suoritus puuttuu videosta (ostoslistalle laitettava ehdottomasti isompi muistikortti), toisena radalle menivät Johanna ja Curro, sitten Pia ja Bianca sekä ankkurina minä ja Java (1.54-2.49).


Oli oikein mukava viikonloppu agilityn parissa ja nyt on hankittu ne rusketusrajatkin selkään. Ensi vuonna Agirotu on kuulema Janakkalassa, toivottavasti päästään silloin taas osallistumaan.

Ei kommentteja: