maanantaina, marraskuuta 19, 2012

Ohjaustekniikkaa Linalle

Eilen oli Linan agilityharjoitusten toinen kerta. Tällä kertaa olin suunnitellut ohjelmaksi tällaista:
  • valssi
  • sokkari
  • keinu
  • rengas
  • pituus
  • kontaktit
Taas Tallilla oli ollut tokoilijoita, joten esteet piti keräillä hallin reunoilta. Nyt löytyi harjoituskontaktikin, mutta aika meni niin vauhdilla, että kontaktit jäivät tekemättä. Enkä ole muka ehtinyt harjoitella niitä Linan kanssa kotonakaan... Aloitettiin harjoittelu ohjaustekniikoilla. Rata näytti kaikessa yksinkertaisuudessaan tältä:


Alun valssi (esteet 1-3) oli suoraan Juha Ruokosen koulutuksesta eli kyseessä oli oikeastaan ennakoiva valssi. Ensimmäistä kertaa tein Linan kanssa tällaisen harjoituksen ja otettiin rata taas pienissä osissa. Aluksi otettiin pari kertaa vain putki ja hyppy - palkka hypyn 2 takana. Sen jälkeen palkka putken (3) viereen, jotta sai kääntymisen ja valssin mukaan. Aluksi Linalla meinasi kääntyminen valua helposti pitkäksi. Ideana oli, että rata jatkuisi pituuden jälkeen oikealle, joten putken jälkeen tein sokkarin. Pitää myöhemmin harjoitella sokkaria myös hypyillä, kunhan Linan estevarmuus paranee. En muista teimmekö pituutta pentuagilityssa, joten otettiin se ensin yhdellä osalla. Linalla ei ollut siinä mitään ongelmaa, joten otettiin myös toinen osa mukaan. Tehtiin lopuksi koko rata ja Lina suoriutui siitä todella hienosti.

Keinuun ei otettu mitään muutosta viime kertaan verrattuna, vaan aloitettiin paikalla pysyvästä keinusta ja jatkettiin sitten hyvin pienellä heilahduksella. Tällä kertaa Lina epäröi vain kerran, muuten meni oikein reippaasti keinun alas. Lopuksi Lina sai tehdä vielä alhaalle laskettua rengasta. Muistaakseni teimme alkeisrengasta pentuagilityssa eikä Lina yhtään epäröinyt hypätä renkaan läpi. Seuraaviin rengasharjoituksiin voisin ottaa naksuttimen mukaan, jotta oikean suorituksen merkkaaminen olisi selkeämpää.

Java pääsi tekemään rataa kepon ohjauksessa ja Nelen kanssa otin keinua ensin maksipöydän päältä ja sen jälkeen kokonaisena, sillä keskiviikkona olisi tiedossa kisaamista yhden radan verran. Keinu meni Neleltä hyvin ja olen ihan luottavaisena kisojen suhteen (onneksi on lahjakortteja).

Ei kommentteja: