tiistaina, marraskuuta 13, 2012

Lina aloittaa agilityn

Seuraavaksi olisi tavoitteena ottaa treenipäiväkirjamaisempi ote tähän blogin kirjoittamiseen ja raportoida Linan edistymisestä agilityn alkeisharjoituksissa. Olen nimittäin viimein päättänyt opettaa Linalle loputkin agilityesteet (osa käytiin läpi pentuagilityssa), jotta joskus pääsisimme harrastuksessa eteenpäin ja mahdollisesti treeniryhmäänkin. Säännölliset harjoitukset varmistaakseni päätin rekrytoida kepon mukaan harjoittelemaan samoja asioita Javan kanssa. Eikä Nelekään jää yksin kotiin, vaan tämä on loistava tilaisuus ottaa välillä helpotettua keinua ja esimerkiksi erilaisia keppikulmia.

Ensimmäiset treenit olivat viime sunnuntaina ja etukäteen olin suunnitellut aiheeksi:
  • hyppy-putki-sarja
  • keinu
  • kontaktit
  • takaakierto
Tallilla oli ollut tokoilijoita, joten kontaktit jäivät välistä, kun puomi oli purettu ja A lojui aidan vieressä. Harjoituskontaktikaan ei osunut silmiin. Käytännössä en olisi vielä edes tehnyt kokonaista estettä Linan kanssa, vaan harjoitellut 2on2off-asentoa. Pitänee tehdä vähän kotitreeniä tässä välissä...


Aloitettiin kolmella hypyllä ja putkella, jotka kaikki olivat loivassa kaaressa. Ideana oli tutustuttaa Linaa erilaisiin hyppyvariaatioihin kuin pelkkään suoraan. Lina oli kuin liukas pieni saippua, joka karkaili namialustalle milloin mistäkin kulmasta. Mutta eiköhän neidille tule vielä malttia, kun ymmärtää, ettei sitä namia tule ennen kuin on tehty töitä. :) Koko sarjaa en tehnyt Linan kanssa, vaan aluksi otettiin hyppyjä osissa ja lopuksi putki erikseen. Myös Java ja Nele pääsivät tekemään tämän harjoituksen. Nele teki tyylilleen tasaisen suorituksen, Java oli kovasti vieraskorea eikä testannut hampaitaan kepoon. Ulkopuolelta katsoessa kuitenkin huomaa miten vahvasti aiempi kädestä palkkaaminen on vaikuttanut Javaan: eteneminen ei ole niin itsenäistä kuin muilla koirilla, vaan Java herkästi kääntyy kohti ohjaajaa.

Rohkeasti otin ensimmäiselle kerralle mukaan jo keinuharjoitukset, koska ennemmin tai myöhemmin sen harjoittelu on pakko kuitenkin aloittaa. Linan kanssa aion edetä samalla tyylillä, jolla sain keinukammoisen Nelen viimein suorittamaan keinun. Kiilattiin siis maksipöytä keinun alle ja Lina sai kävellä keinun alas maahan (ja kiipesi sieltä sitten takaisin ylöskin). Sitten lisättiin pieni liike. Alku meni hyvin, mutta pieni epävarmuus selvästi hiipi Linan mieleen ja lopussa yritti väistää keinun sivusta. Päätettiin harjoitus onnistuneeseen suoritukseen ja täytyy ehdottomasti muistaa seuraavilla kerroilla, ettei missään nimessä vaikeuta keinua liian nopeasti! Jatketaan pienellä liikkeellä niin kauan, että Lina on keinulla aivan luontevasti. Java ja Nele tekivät keinun maksipöydän päältä, ei mitään ongelmia kummallakaan.

Lopuksi Java ja Lina pääsivät tekemään takaakiertoja. Javalle ne ovat tuttu juttu ja Linankin kanssa tein alkuvuodesta kotona maljakon kierto-harjoituksia. Pientä hakemista kiertämisessä oli, mutta selvästi Linalle oli jotain jäänyt muistiin aiemmista harjoituksista. Keskittyminen vain välillä katosi ja voisi hyvin tehdä tätäkin treeniä taas kotona. Kaiken kaikkiaan nämä ekat treenit menivät oikein hyvin ja seuraavan kerran aiheetkin ovat jo odottamassa treenivihossa.

Ei kommentteja: