perjantaina, maaliskuuta 23, 2012

Kausittaista

Koirien kouluttaminen tuntuu olevan melko kausittaista - ainakin omalla kohdalla. Alkuvuonna kouluttamismotivaatio on aina huipussaan, kun tekee vuoden tavoitteet ja alkaa innokkaasti toteuttaa niitä. Sitten innostus pikkuhiljaa hiipuu, kunnes ollaan tilanteessa, jossa ei ole hetkeen tehty mitään. Näin kävi viime vuonnakin. Tämän ikävän faktan tiedostamisen jälkeen jaksaa taas hetken treenata ja kouluttaa kevään innostamana, mutta viimeistään kesän helteet väsyttävät ja päivät käytetään auringossa makailuun. Syksyllä alkaa usein uudet kuviot ja kesän jälkeen on taas energiaa treenaamiseen, kunnes pimeys, märkyys ja loska masentavat eikä huvita tehdä mitään. Sitten ollaankin jo joulussa, joka on perinteisesti koirille lomaa ja itselle nykyään yksi sesonkiaika olla töissä, joten se siitä kouluttamisesta silloinkaan. Ja niin kierros alkaa alusta.


Ylläoleva on pitkähkö johdatus siihen mitä olen viime aikoina tehnyt koirien kanssa. En mitään! Tällä viikolla ohjatut agilitytreenitkin jäivät välistä, kun kouluttaja sairastui.


Viime viikolla Nele sentään esitti parhaita puoliaan maanantain treeneissä. Kakkosiin nouseminen antoi itselleni varmuutta siitä, ettei me nyt ihan huonoja ollakaan ja osasin luottaa paljon paremmin Nelen osaamiseen, joka näkyi heti siinä, että koira todella osasi. Pitäisi jotenkin psyykata itsensä uskomaan Neleen eikä aina ensimmäisenä epäillä, ettei Nele osaa tai ei suostu menemään. Tarvitsen enemmän sellaista asennetta kuin Javankin kanssa, jolloin mennään eikä ihmetellä osataanko vai ei. Viikko sitten kävin myös hieman omatoimitreenaamassa Tallilla. Otin hyppytekniikkaa sekä Linan että Nelen kanssa. Nele teki perussarjan rimoilla ja se meni oikein hyvin. Linan kanssa tein myös perussarjan, mutta rimojen tilalla oli ponnarit. Ensimmäisellä yrityksellä Lina teki megaloikan kahden viimeisen ponnarin yli, joten viimeinen ponnari otettiin pois ja siirrettiin palkka sen tilalle. Seuraavat kaksi yritystä menivät paremmin eikä Lina tehnyt enää pitkiä loikkia, mutta pientä rapinaa hyppyjen aikana kuuluu. Ensi kerralla pitää videoida harjoitukset tarkemmin (suurempi muistikorttikin auttaisi asiaan...), jotta näkisi paremmin varsinkin Linan hyppytyylin.

Kauhukolmikko laavulla

Ei kommentteja: