sunnuntaina, huhtikuuta 24, 2011

Nyt riittää lepäily

Agilityn lisäksi kaikki muukin koirien kouluttaminen tuntuu viime aikoina jääneen aivan täysin. Alkuvuodesta tein koirien kanssa melkein joka päivä jotakin pientä, mutta nyt treenikalenteri on täyttynyt toisiaan seuraavista lepopäivistä. Naksutin ja kosketuskeppi ovat pölyttyneet pöydän nurkassa ja hiirimatto on ollut piiloutuneena koirien lelulaatikkoon. Tämä kaikki tarkoittaa vain yhtä asiaa...

Ylös, ulos ja treenaamaan! Eli nyt pitää vain ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa taas aktiivisemmin täyttää treenikalenteria. Ja treenit pitää nimenomaan siirtää ulos, koska enää ei voi käyttää syynä lunta ja kylmyyttä eikä pelkästä sisätreenailusta pidemmän päälle ole hyötyä.

Vuoden vaihteessa kirjoittelin ylös muutamia tavoitteita koirille ja niitä pitäisi nyt alkaa työstää. Javalle suunnitelmissa on jopa yksi tokon koekäynti ja koepäiväkin voisi olla selvillä, kunhan vain treenataan, ettei esimerkiksi seuraamiset olisi sellaista haahuilua kuin aiemmin möllitokossa. Nelen kanssa pitäisi opetella pari tokoliikettä ja niitä varten olisi nyt tärkeää opettaa Nele seuraamaan. Muuten listalla oli mm. nouto ja oma paikka, joita ei olla tehty yhtään.

Yksi opetettavista asioista on listalla vuodesta toiseen pyörivä toisten koirien ohittaminen. Tiedän kuinka opetan sen ja miten onnistuneita ohituksia saadaan, mutta silti ohitusongelma vain on ja pysyy. Kaikkia tilanteita ei tietenkään voi ennakoida, mutta hyvin paljon kyseessä on oma laiskuus. Talvella oli helppo käyttää tekosyynä sitä, että muiden väistäminen oli lumen takia niin hankalaa, mutta nyt tätäkään ongelmaa ei enää ole. Voisin oikeasti yllättyä, jos nyt ottaisin koirien kanssa vaikkapa kahden viikon teho-ohitustreenin, sillä oppimiskykyä ei noilta kummaltakaan puutu.

Ja sitten vielä se kaikista vaikein osuus eli siirtyminen sanoista tekoihin. :)

Ei kommentteja: