tiistaina, maaliskuuta 06, 2012

Vihdoinkin kakkosiin!

Kisasin viikonloppuna Nelen kanssa kolmen startin verran ja niin siinä kävi, että saatiin viimeinkin menolippu kakkosiin!

Lauantaina kisattiin Takkujen kisoissa yhden startin verran. Pujottelu oli heti kolmantena esteenä ja Nele vielä sen verran innoissaan, että kaahasi kepeistä ohi. Sen jälkeen seurasi pientä intoilua ympärilläni ennen kuin oikeasti aloitettiin kepit. Tästä ensimmäinen kielto, seuraava tuli hypyltä, kun Nele päättikin käydä ihmettelemässä ratatyöntekijää. Kolmas kielto ja näin ollen hylätty tuli viimeisen hypyn ohituksesta. Rataan tutustuessa olin vielä miettinyt, että viimeisen hypyn kanssa täytyy olla tarkkana, kun muutkin olivat menneet siitä ohi, mutta aina ei voi onnistua.Sunnuntaina oli vuorossa oman seuran kisat. Ensimmäisellä radalla oli melko mielenkiintoinen kepeille vienti, mutta yllättävän hyvin Nele siitä selviytyi. Radan loppupuolella en hidastanut Neleä riittävän vahvasti A:n jälkeen ja Nele meni vauhdilla hypystä ohi. Sen verran ehdin kuitenkin pelastaa, ettei Nele hypännyt hyppyä väärästä suunnasta. Loppusuoralla Nele teki hienon irtoamisen eteen, selvästi on harjoittelusta ollut apua! A-radalta meille vitonen ja sijoituksena 2/12. Nelellä oli myös radan nopein aika (-7,12 s).B-rata näytti tältä. Tästä saatiin odotettu viimeinen LUVA! Sijoitus oli jälleen toinen ja Nele hävisi ensimmäiseksi tulleelle terrierille vain 0,25 s (Nelen aika -9,02 s).Nelen oma SERT-ruusuke, kuva: Tytti Käyhkö

Tälle vuodelle Nelelle asetettu agilitytavoite täyttyi kakkosiin nousun myötä. Huvittavaa on, että nousu tapahtui ilman yhtäkään kunnollista keinusuoritusta. Kakkosissa (ja viimeistään kolmosissa) tuskin enää päästään näin helpolla, joten keinua olisi melkein pakko nyt treenailla enemmän ja eri tilanteissa. Lisäksi Nele hyppäsi näissä kisoissa kontaktit sen verran ylhäältä, että niidenkin oikeaa suoritusta pitää muistella.

3 kommenttia:

Adeina kirjoitti...

Onnea! Nelen meno on nopeutunut huimasti ja näyttää tosi hyvältä :)

Anna kirjoitti...

Onnea kakkosiin noususta! :)

Tanja kirjoitti...

Kiitos! :)