keskiviikkona, syyskuuta 28, 2011

Takaisin todellisuuteen

Eli toisin sanoen Javan tokokokeeseen. Tokokoe oli jälleen TamSKin järjestämä ja Tallilla. Alokasluokassa oli tällä kertaa vain 6 koirakkoa, joten yhteisliikkeissä oli kerralla koko porukka. Tuomarina oli Ilkka Stén.

Luoksepäästävyys: 10 

Tuomari ei tehnyt varsinaista juoksutarkistusta, ainoastaan rapsutteli kaikkia koiria ennen kehään menoa. Tässä kokeessa sekä tuomari että liikkeenohjaaja olivat miehiä ja tämä selvästi epäilytti Javaa. Sivulletulo ei meinannut onnistua millään, kun Javan piti tuijotella näiden epäilyttävien henkilöiden suuntaan ja tuhista. Luoksepäästävyydessä tuomari jäi pienen matkan päähän meistä ja sieltä rapsutteli Javaa. Javaa epäilytti suuresti, mutta antoi tuomarin onneksi koskettaa.
 
Paikalla makaaminen: 10

Java makasi todella tarkkaavaisen näköisenä. Alun perusasennon kanssa oli hetken aikaa hankaluuksia, kun Javan keskittyminen oli tuomarissa ja liikkeenohjaajassa.

Seuraaminen kytkettynä: 9½

Tällä kertaa yksittäisliikkeistä on videokin ja siinä tämä seuraaminen näytti tosiaan ihan hyvältä. Kontakti pysyi kivasti, tosin hieman oli taas väljyyttä ja varsinkin vika perusasento oli vino.

Seuraaminen taluttimetta: 7

Kontakti katoili, nenä meni maahan, Java jäi taakseni ja perusasennot olivat mitä sattui. Samanlaista lahnailua kuin Javan kahdessa ekassa tokokokeessa kolme vuotta sitten.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0

Seisomisen harjoittelu ennen koetta kostautui ja Java meni ihmeelliseen puolikumaraan asentoon. Lisäksi olisin voinut antaa maahan-käskyn painokkaammin.

Luoksetulo: 0

Argh, meidän paras liike nollaantui, kun eräs sankari lähti heti perääni! Jos olisimme tästä saaneet ne pisteet mitä yleensä, olisimme saaneet ykköstuloksen... Tässäkin olisin voinut antaa paikka-käskyn painokkaammin ja pitää kai opetella myös vilkaisemaan mitä takanani tapahtuu, jos näitä virheitä voisi sillä vielä pelastaa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10

Ei mitään huomautettavaa. :)

Estehyppy: 9

Hyppäsi käskystä (joskin vähän hitaanpuoleisesti) ja jäi seisomaan, mutta ennakoi perusasennon, kun tulin viereen.

Kokonaisvaikutelma: 9

Tuomari kommentoi, että tänään kiinnosti haistelu.

Yhteensä pisteitä tuli 134 ja se riitti kolmostulokseen. Pakko sanoa, että olin yllättynyt miten vähän pisteitä tuli, mutta näköjään kahden liikkeen, joista toisen kerroin on vielä 3, nollaantuminen vaikuttaa nopeasti. Vain yksi koirakko sai meitä huonommat pisteet ja kun hain kilpailukirjan, tulikin kommenttia, että "pieni" pudotus edelliskertaan.

Sunnuntaina koko koe harmitti, mutta nyt kun asiaa on miettinyt, oli oikeastaan ihan hyvä, että todellinen toko-Java tuli esille. TamSKin kokeissa kun on aina enemmän tai vähemmän tuttuja, joille saattoi jäädä edelliskokeesta väärä kuva Javasta. Java ei oikeasti ole 191,5 pisteen tokokoira, se on joku Javan kaksoispersoona. Muutenkin on paljon helpompi kisailla silloin, kun kaikki olettavat meidän olevan huonoja kuin silloin, kun kaikki odottavat, että tehdään huipputulos. Luultavasti tässä kävi nyt ne perinteiset, että itse laitoin liian paljon odotuksia Javaan, mutta samalla en kuitenkaan enää uskonut Javan osaamiseen.

Olen ilmoittanut Javan vielä yhteen tokokokeeseen, joka on jo vajaan kuukauden päästä. Sinne voidaan nyt mennä täysin ilman suorituspaineita (TK1:stä ei joka tapauksessakaan tänä vuonna saada). Täytyy vain toivoa, ettei silloin olisi jo liian kylmä.

Ei kommentteja: