lauantaina, tammikuuta 22, 2011

Ulkoilua ja ulvontaa

Olen nyt jonkin verran lenkkeillyt koirien kanssa lähialueilla ja tässä vaikuttaisi olevan varsin mainiot ulkoilureitit. Näin talvella polut ovat pikkuisen turhan kapeat muiden koirien ohituksia ajatellen, mutta onneksi kevääseen ei ole enää pitkä matka. Torstaina lähdin pidemmälle lenkille kartta taskussa ja päädyin koirien kanssa Niihaman risteykseen. Sinänsä olisi kätevää, jos treenit olisivat kesällä taas siellä, kun voisin hoitaa lämmittelyt ja jäähdyttelyt kävelemällä paikalle kotoa, mutta toisaalta Tallin katossa on puolensa siinä vaiheessa, kun tulee kaatamalla vettä.

Tänään sain lenkkiseuraa pikkukoirafoorumilta ja suuntasimme metsäpoluille lumen keskelle. Ei ollut ollenkaan huono idea aloittaa lauantaipäivä parin tunnin lenkillä hyvässä seurassa. Nele sai juosta muiden kanssa vapaana, mutta Javaa en uskaltanut päästää, vaikka tuskin olisi lintujen perään lähtenyt, kun lunta oli niin paljon. Javalla vain saattaa olla paha tapa juosta polkua vauhdilla jonnekin kauas ja itse saan koko ajan stressata, että mihin koira nyt hävisi.


En ole aiemmin nauhoitellut koirien tekemisiä kotona, kun olen itse poissa, mutta nyt otin Audacity-ohjelman käyttöön. Tiistaina olin pois kotoa yhteensä kolmen tunnin verran kahdessa eri osassa ja tänä aikana koirat ulvoivat kolmessa eri pätkässä aina minuutin kerrallaan. Joka kerta ulvomisen sai aikaiseksi Nele, joka meni vinkumaan Javalle. Java häiriintyi vinkumisesta ja alkoi itsekin vinkua, joka muuttui hyvin pian koirien kuoroulvonnaksi. Noin minuutin jälkeen ulvominen loppui kuin seinään. Nauhoituksen perusteella Nele oli varsinkin jälkimmäisen yksinolopätkän aikana melko levoton: käveli täällä ja vinkui.

Loppuviikosta olen ollut poissa lyhyempiä pätkiä ja niillä kerroilla koirat ovat olleet nätisti. Huonompi juttu vain on, kun ensi viikolla olisi tiedossa kolme koulupäivää pituudeltaan n. 7 tuntia. Olen nyt antanut Nelelle parina päivänä Serene-UM valmistetta, jos se yhtään rauhoittaisi pienen koiran mieltä. Tähän tietysti lisäksi pitkä lenkki vielä huomenna ja täysi huomioimattomuus, kun lähden ja tulen. Toivottavasti tästä ei nyt tule mitään ongelmaa naapurien kanssa.

Ei kommentteja: