perjantaina, heinäkuuta 23, 2010

Tikkien poisto

Tänä aamuna kävin Javan kanssa Hakametsässä tikkien poistossa. Java-parka aavisteli, että jotain on taas tulossa ja stressasi kovin jo odotustilassa. Itse tikkien poisto meni todella helposti: rauhoittelin Javaa, hoitaja piti kiinni ja lääkäri napsi tikit nopeasti pois. Muuten eläinlääkäri ei katsonut polvia, sillä ei ollut ortopedi ja leikannut lääkäri oli tosiaan kesälomalla (syy miksi polvileikkaus ylipäänsä tuli näin nopealla aikataululla). Sanoi kuitenkin, että kauluria voisi vielä pitää päivän tai pari ja voisin yrittää suihkutella haavoja, jotta ruvet irtoaisivat. Niistä Java todennäköisesti olisi kaulurin pois oton jälkeen kiinnostunut ja haavat voivat vielä tulehtua, jos koira niitä kovin nuolee. Kysyin myös sohvalle hyppäämisestä ja ell sanoi, että ainakin pari viikkoa voisi vielä odottaa. Tarkemmin polvia katsoo 4.8. Hakametsän fysioterapeutti.

Luulin, että tämä käynti olisi vielä maksanut jotain, mutta tikkien poistokin sisältyi hintaan, kuten yksi fysioterapia. Näin ollen Javan molempien polvien patellaluksaatio-leikkaukselle hintaa tuli yhteensä 622 euroa.

Tikkien poistosta päästyämme lähdimme heti Kankaanpäähän. Nele on lomaillut täällä nyt kaksi viikkoa ja oli varsin riemuissaan nähdessään minut ja varsinkin Javan. Java kaulurissaan ei ollut ihan samaa mieltä ja aamulla eläinlääkäri oli sanonutkin, että koirat eivät vielä saisi kovin riehua keskenään, joten sinänsä hyvä, ettei Java lähtenyt leikkimiseen. Nelenkin riemu laantui, kun pääsi pesulle ja takkujen selvitykseen.

Olen pehmittänyt Javan haavojen rupia sekä Bepanthenin että suihkuttelun avulla ja ne ovatkin aika hyvin jo lähteneet. Toivottavasti pääsisimme pian kaulurista eroon... Tässä kuvat jaloista tältä illalta:

Oikea

Vasen

Ei kommentteja: