keskiviikkona, joulukuuta 02, 2009

Nele steriloitiin

Nelen sterilisaatio on ollut jo pitkään ihan selvä juttu, koska purennan takia neidille ei jälkikasvua tule. Ei luultavammin olisi tullut muutenkaan, koska itse en ole niin kiinnostunut kasvattamisesta. Jätän sen puolen koiraharrastuksesta niille, jotka asian paremmin osaavat. Java steriloitiin heti ensimmäisen juoksun jälkeen, Nelen kanssa odotin jopa toiseen juoksuun asti.

Suuri päivä oli tänä maanantaina. Viikonlopun vietimme vanhempieni luona, jonne Java jäi ainakin viikoksi hoitoon. Hetken oli kuulema tuijottanut ovea, mutta muuten viihtynyt siellä hyvin ilman meitä. Nelen kanssa suuntasin maanantaina klo 10 Hakametsän eläinlääkäripalveluun. Mitään muuta eläinlääkäriä en edes harkinnut ja Javakin kävi aikanaan samassa paikassa. Nele sai esirauhoittavan ja vietiin leikattavaksi. Itse tulin takaisin kotiin ja odottelin reilut pari tuntia, kunnes Hakametsästä soitettiin, että Nele on alkanut heräillä.

Hintaa leikkaukselle tuli 309 euroa. Kauluria en ostanut, vaan Nele käyttää Javan vanhaa. Kipulääkettä saatiin viideksi päiväksi ja lisäksi tietysti hoito-ohjeet. Nele näytti niin reppanalta. Hoitaja sanoi, että Nele oli jo hieman itkeskellyt, mutta rauhoittui, kun joku puheli sille. Javaa hakiessa tilasin taksin kotimatkalle, mutta tällä kertaa laitoin Nelen auton etupenkille ja ajelin varovasti kotiin. Hyvin Nele siinä pysyi. Kotona peittelin tyttösen peittojen alle keskelle olohuoneen lattiaa ja siinä Nele sitten nukkuikin koko illan. Välillä hieman itki ja vaihtoi paikkaa, mutta muuten nukkui. Juuri ennen omaa nukkumaanmenoa vein Nelen ulos, mutta tyttö vain seisoi paikallaan.

Ensimmäinen yö oli kamala. Nukuin itse ehkä n. 4 tuntia. Nele nukkui vähän ja itki paljon. Aamuyöstä annoin kipulääkkeen puolikkaan ja ruokaa, jonka jälkeen Nele rauhoittui nukkumaan. Viime yö meni jo paljon paremmin, kun kummatkin nukuttiin. :) Muutenkaan Nele ei nyt ole enää itkeskellyt ja suostuu jo liikkumaan ulkona sekä sisällä. Kauluri on tylsä juttu tottakai, mutta hyvin Nele on siihen tottunut. Haavaa suojaavan lappusen irroitin eilen ja jestas, että se jännitti. Javan kanssa irroitus oli aivan kamalaa tappelua ja molemmat ihan rikki sen jälkeen (onneksi sentään Javan haava oli ok). Nelen lapun irroitus sujui todella hyvin, ainoastaan lopussa vähän nipisti ja Nele säpsähteli. Haava näyttää ihan siistiltä, vähän punertaa, mutta eihän tässä ole mennyt vasta kuin pari päivää (suurempi kuva klikkaamalla ao. kuvaa):


Tänään haavaa on tainnut vähän kiristellä, koska Nele sai samanlaisen sätkyn kuin Javakin sterilisaationsa jälkeen. Silloin soitin asiasta Hakametsään ja hoitaja rauhoitteli, että kaikki on ihan ok, haavaliima vain kovettuu ja se tuntuu koirasta ikävältä. Nele ei myöskään ole tehnyt isompaa asiaa sitten maanantaiaamun, mutta tämäkin ongelma oli jo Javan kohdalla ja nytkin Hakametsässä maanantaina mainitsivat, että saattaa kestää, koska koiraan voi sattua. Onneksi Nele on kuitenkin syönyt ihan hyvällä ruokahalulla. Toipumisaika on 10-14 päivää ja 10 päivän jälkeen kaulurin voi ottaa pois, jos siltä näyttää. Javalla näköjään pidin kauluria pisimmän ajan eli kaksi viikkoa ja saman taidan tehdä Nelenkin kanssa, ellei tilanne näytä todella hyvältä.

Lopuksi vielä pieni toipilas pedillään:

Ei kommentteja: