sunnuntaina, huhtikuuta 26, 2015

Tassuongelmia

Nele ja Tilda palasivat Kankaanpään reissulta viikko sitten sunnuntai-iltana. Kuulin, että Tilda oli viikonlopun aikana taas nuoleskellut takatassuaan, joka vaivasi jo pääsiäisenä. Alkuun en ajatellut asiasta mitään ihmeellistä, mutta iltalenkillä huomasin, että Tilda yritti välttää tassulla astumista. Kotona pesin tassun ja totesin sen näyttävän varpaiden välistä punaiselta. Mitään muuta en tassussa nähnyt, kunnes vilkaisin sitä uudelleen myöhemmin ja huomasin takatassun olevan märkä. Ensin luulin, että Tilda olisi onnistunut taas jotenkin nuolemaan tassua, mutta pian tajusin tassun märkivän.

Ensimmäisenä kaivoin kirjahyllystä Koiran kotilääkäri-kirjan, kun tämän tyyppisestä tassuongelmasta ei ole aiempaa kokemusta. Kirjassa neuvottiin pesemään ja desinfioimaan tassua, joten laitoin Tildan tassun hetkeksi laimennettuun Betadineen. Sen jälkeen huolellinen kuivaus ja sukka yöksi suojaamaan tassua. Aamulla kyselin Facebookin kautta koirakavereilta neuvoa sen suhteen voiko tällaista hoitaa kotona vai onko pakko suunnata eläinlääkäriin hakemaan antibioottia. Rohkaisevien viestien jälkeen päätin unohtaa eläinlääkärin toistaiseksi ja kävin lähiapteekissa hakemassa Vetramil-haavavoidetta.

Tildan tossuviritelmä

Alkuviikosta pesin tassun aamuin illoin ja pesun jälkeen pidin sitä hetken laimennetussa Betadinessa. Sen jälkeen kuivaus, Vetramil ja sukka/kauluri estämään nuoleminen. Märkiminen loppui nopeasti, tassun iho uusiutui ja punoitus väheni. Loppuviikosta jätettiin jo pesut ja desinfiointi sekä lopulta myös Vetramil pois. Tänään Tilda piti vielä kauluria työpäiväni ajan ja yön saa olla sukka tassussa, mutta huomenna olisi tarkoitus jättää kaikki pois. Toivottavasti tassuvaiva nyt parani eikä ei enää uusiudu, koska silloin täytyy ehkä jo alkaa miettiä eläinlääkärireissua (paitsi että koirien rokotusten takia sinne pitäisi mennä joka tapauksessa). Lisäksi koko viikko ollaan nyt tylsästi hihnalenkkeilty tossu takatassussa ja yritetty varsinkin alkuviikosta pitää lenkit lyhyempinä. Myös yksinolot ovat olleet menneellä viikolla levottomia ja Tilda on pitkästä aikaa vinkunut enemmän. Varmaan kauluri ahdistanut pikkuneitiä.

Ei kommentteja: