lauantaina, lokakuuta 10, 2009

Pitkästä aikaa agilitytreeneistä

Hetkeen ei ole tullut mainittua mitään koirien agilitytreeneistä. Varmaan viimeksi elokuussa. Tässä välissä kävin Javan kanssa myös eräässä agilitykoulutuksessa, joka maksoi huikeat 35e eikä todellakaan ollut sen arvoinen. Harmitti niin vietävästi, kun viikon ruokarahat meni ihan turhaan, etten jaksanut edes raportoida tänne. :(

Nyt meidän viikkotreeneihin on kuitenkin tulossa muutoksia. TamSKilla alkaa talvikausi ja siirrymme uuteen paikkaan treenaamaan. Javan treenit jatkuvat maanantaissa ja nyt ollaan ihan virallisesti kilpailevien ryhmässä. Nele jättää alkeisjatkokurssin treenit ja siirtyy myös Javan ryhmään! Ja tämähän tarkoittaa, että Nelenkin kanssa on tarkoitus suunnata kisoihin ja toivon mukaan jo ensi kesänä pääsisimme kokeilemaan kisaamista ykkösissä. Talven aikana käyn Nelen kanssa TamSKin harjoituskisat läpi (niistä aloitin Javankin kanssa) ja miksei Javakin niihin pääsisi mukaan.

Hieman olen huolissani, miten Nele tulee pärjäämään Javan ryhmässä, jossa taso on kuitenkin aika korkealla (lähes kaikki treenikaverit ovat jo kisanneet). Eilisissä ja viimeisissä perjantaitreeneissä sain kuitenkin luottamusta taas Neleen, joka oli innoissaan, nopea ja haki hyvin esteitä. Kepitkin menivät yllättävän hyvin, vaikka jostain syystä pelkään niitä Nelen kanssa. Johtuu ehkä siitä, kun tuntuu, etten osaa enää opettaa keppejä, kun Java osaa mennä ne jo niin itsenäisesti. Nelen kanssa pitää palata alkuun ja se tuntuu hankalalta.

Tänään käväisin omatoimitreeneissä navetalla. Tarkoituksena oli kokeilla miten Neleltä sujuisi Javan viime sunnuntain treenien rata. Teimme radasta kaksi erilaista versiota, joista ensimmäinen näytti tältä:Menin radan ensin Javan kanssa. Meni ihan ok, mutta minun pitäisi viimeinkin päästä itseni kanssa selvyyteen mitä käskyjä käytän esteistä. Nytkin sanoin ennen puomia "ylös", vaikka aiemmin olen käyttänyt "puomi" sanaa. Java juoksi puomista ohi, mutta en kyllä varmaksi osaa sanoa johtuiko se käskystä vai siitä, että olin jättänyt Javan taakseni. Takaakierron sana on vieläkin hakusessa. Ensin käytin koirasta riippuen "kierrä" ja "takaa", mutta tietenkin siinä kävi niin, että huutelin väärää sanaa väärälle koiralle. Sen jälkeen valitsin "mene"-sanan, mutta sekin on vähän huono. Nyt mietin "taa"-sanaa, mutta se ei oikein istu suuhun. Täytyy siis jatkaa miettimistä. Tällä radalla takaakierto tuli hypyllä 10 ja takaaleikkaukset hypyillä 11 ja 12. Viime sunnuntain treeneissä tein radan ensimmäisen kerran niin, että juoksin vain suoraan esteiden 11 ja 12 vasemmalla puolella, mikä johti siihen, että hypyn 11 jälkeen törmäsimme Javan kanssa (Java tuli minua kohti vasemmalle ja minä lähdin oikealle kohti hyppyä 12). Takaaleikkauksilla vältin tämän ongelman.

Nele oli ihan innoissaan radalle pääsystä, mikä on tosi hieno juttu. Tosin innokkuuden takia Nele hieman sähläsi matkan varrella, muun muassa puomilta suorastaan liukui alas namialustalle. Kepit menivät tänään taas Nelen tasoon nähden todella hyvin ja menin kepit kerran jopa siltä hankalammalta puolelta. Mutta takaaleikkaus... Nele ei vielä oikein kestä sitä ja jäi hypyn eteen ihmettelemään, että mihin oikein juoksen. Tai sitten esteen toisella puolella teki pikkuympyrän, kun oli lähdössä väärään suuntaan. Namialustoiden avulla sain Nelen hyvin irtoamaan, niitä varmaan täytyy käyttää treeneissäkin.

Ei kommentteja: