maanantaina, helmikuuta 09, 2015

Javan vointi ja Tildan pentuagility

Javan vointi on hiljalleen kohonnut ja tänään olisi innostanut jo leluilla leikkiminen. Valitettavasti jouduin kuitenkin nostamaan lelukorin kaapin päälle, kun vielä ei voi alkaa riehua pehmeilläkään leluilla. Ulkoilukin on pikkuhiljaa alkanut maistua kivemmalta, mutta kovin pitkälle ei olla vielä lähdetty. Ihan vain sen verran, että Java saa tehtyä asiansa. Olen torstain jälkeen vienyt koiria yhtä kertaa lukuun ottamatta kahdessa erässä ja alkaa tuntua, että vähempikin rappukäytävässä ravaaminen riittäisi. Onneksi voinen lyhyille lenkeille viedä nyt koko lauman ja vain pidemmiltä lenkeiltä Java jää pois. Harmillisesti tämä tulee tarkoittamaan Javalle (liian) paljon yksinoloa työpäivinä, kun ensin olen yhdeksän tuntia töissä ja sen jälkeen vielä joudun erikseen lähtemään Nelen ja Tildan kanssa pidemmälle lenkille.

 Perjantaina Java jaksoi hetken olla aurinkopaikalla

Rimadyl-tulehduskipulääke loppui tänään, mutta hain Javalle apteekista vatsakipuun tarkoitettua Litalgin-kipulääkettä, joka aloitetaan huomenna. Javalle määrätty annostus 1/8-tablettia aiheutti apteekissa hämmennystä ja itseäni taas ärsytti 30 tabletin purkki, josta suurin osa jää käyttämättä. Voisin kohta perustaa ylijäämälääkkeiden myyntipisteen...

Terveyshuolista mukavampiin asioihin eli agilityyn. Tammikuun alussa aloitin Tildan kanssa SDP:n omalla pentuagility-kurssilla ja eilen oli viimeinen kerta. Kurssiin sisältyi kuusi treenikertaa ja paikalla oli viisi koirakkoa. Kaksi ensimmäistä kertaa Tilda oli kovin jännittynyt ja kurssin kouluttaja sanoikin eilen, että hän oli Tildan nähtyään miettinyt, että joudun tekemään todella paljon töitä, jotta pikkuneidin saa innostumaan. Mutta Tilda päätti yllättää kaikki! Kerta kerralta Tilda alkoi reipastua ja pelokkaasta harjakoirasta kuoriutui kuuden viikon aikana urhea hurjaharja, jolta onnistui jo pienten ratapätkien suorittaminen.

 Tänään Näsijärvellä Ella-koikkerin kanssa

Harjoittelin Tildan kanssa hyppyjä, putkia, rengasta, pöytää, keppejä ja kontaktia. Tilda oppi kurssin aikana yllättävän hyvin hakeutumaan hypyille eikä esimerkiksi takaakierroissa ollut mitään ongelmia. Putkesta Tilda aluksi traumatisoitui pahasti, mutta eilen tumma mutkaputki sujui ilman kieltämistä. Pöytä, rengas ja puomin kontaktin 2on2off sujuivat ilman ongelmia. Pujottelun opetuksessa halusin jälleen kokeilla hihnatekniikkaa ja hyvin Tildalta onnistuivat alkeisharjoitukset. Jos vain pääsisin harjoittelemaan, uskoisin, että Tilda oppisi pujottelun rytmin nopeasti.


Kaiken kaikkiaan pentuagility oli Tildalle oikein hyvä tutustumisretki agilityyn. Vielä olisi hetki aikaa ennen sterilisaatiota, mutta saa nähdä saanko aikaiseksi minkäänlaisia omitoimitreenejä. Työt häiritsevät niin kovin paljon harrastamista ja pentuagilityyn (klo 20-21) ehtiminenkin työpäivän jälkeen oli aina siinä ja siinä. Eilen jouduin vielä tylysti jättämään Javan ja Nelen kotiin Tildan treenien ajaksi, vaikka koirat olivat olleet jo koko päivän keskenään kotona. Aiemmin raahasin koko porukan hallille, mutta nyt Java oli pakko jättää kotiin ja Nele sai jäädä seuraneidiksi. Ilmeet olivat todella surkeat, kun koirat tajusivat, että olen taas lähdössä, mutta ne eivät pääse mukaan.

1 kommentti:

Hanne kirjoitti...

Hienoa, että Javan vointi alkaa kohentua!
Noita Litalgin-kipulääketabletteja voit käyttää itsekin, jos tulee kiputiloja. Säästä ne nyt ainakin niin kauan kuin ovat käyttökelpoisia.