keskiviikkona, marraskuuta 12, 2014

Doboilua

Lauantaina kävin Javan kanssa tutustumassa meille uuteen lajiin: doboon. Tutustumiskerran järjesti TaPit ja käytännön ohjauksesta vastasi Koirapalvelu Taidogas. Oli mielenkiintoista päästä kokeilemaan uutta juttua ja Javakin tuntui tykkäävän, kun pääsi tekemään harjoituksia kanssani.

"Dobon tarkoitus on kasvattaa sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, keskittymiskykyä, tasapainoa ja parantaa koiran suhdetta ohjaajaan."

Harjoitukset aloitettiin koiran lämmittelyillä, jonka jälkeen otettiin dobopallo ja koira piti houkutella hyppäämään sen päälle. Java mietti asiaa ehkä pari sekuntia ja oli sen jälkeen jo pallon päällä. Voin hyvin kuvitella, että esimerkiksi Nelen kanssa tämä olisi ollut haastavaa... Tunnin aikana kokeilimme myös tasapainolautaa ja lisäksi teimme harjoituksia ilman koiraa, joka sai pitää sivussa taukoa. Seuraavana päivänä todella itsekin huomasin, että oli tullut tehtyä lihaskuntotreeniä. Kaiken kaikkiaan dobo vaikutti yllättävän hauskalta. Samalla se tuntui hyvältä lajivalinnalta Javalle, jolle olen agilityeläkkeen myötä yrittänyt miettiä uusia harrastuksia.


Sopivasti pari päivää doboilun jälkeen eli eilen tiistaina Java pääsi jälleen hierottavaksi Terveysklinikka Rytmiin ja oli kuulema edellistä kertaa (noin kuukausi sitten) paremmassa kunnossa. Seuraavaa aikaa katsellaan tammikuun tienoille ja silloin myös Tilda taitaa päästä hierottavaksi.

Viime viikonloppuun mahtui myös matka Kankaanpäähän, joka Tildalle ensimmäinen kerta vanhempieni luona. Puolentoista tunnin automatkat sujuivat todella hyvin, vain menomatkasta taisi Tildalla näkyä vähän kuolaa, mutta muuten koirat matkustivat kukin kiltisti. Eniten Tildaa koko reissun aikana taisi hämmentää seinäkello, joka puolen tunnin välein ilmoitteli olemassa olostaan. Päivisin kellon soidessa Tilda katseli ympärilleen ja saattoi vähän muristakin, mutta yöllä ei onneksi reagoinut ainakaan niin vahvasti, että olisin herännyt.

Matkamme aikana lumet päättivät sulaa kokonaan pois ja mukana ollut kamera jäi lähes käyttämättä, kun päivälläkin oli synkkää ja sateista. Kävimme kuitenkin pariin otteeseen taas lenkkeilemässä Hämeenkankaalla ja sunnuntaina kameraan tallentui muutama loskainen kuva:
Ei kommentteja: