sunnuntaina, toukokuuta 05, 2013

Tampere KV

Eilen suuntasimme Tampereen KV-näyttelyyn Pirkkahalliin. Kiinanharjakoiria oli näyttelyyn ilmoitettu 74, joista narttuja oli 34. Narttujen vuoro oli hieman puolenpäivän jälkeen.

Lina ei taaskaan yhtään innostunut näyttelystä. Kehässä liikkui, koska oli pakko (pää ja häntä alhaalla) ja pöydällä peruutteli oikein kunnolla. Ei ollut niin yhtään meidän päivä ja Lina saikin vain H:n eli hyvän. Saatiin arvostelu heti kehästä mukaan, joten se hyvä puoli tässä kaikessa oli, että päästiin ajoissa kotiin. Tuomarina toimi Juha Kares ja kirjallinen arvostelu kuului näin:

Hyvänkokoinen, tänään turhan ujo ja pidättyväinen. Turhan pörröinen narttu. Erinom. kuono-osa. Turhan etuasentoiset lavat. Riittävä runko. Sopusuhtaisesti kulm. takaosa. Voisi kantaa hännän varmemmin. Liikkeessä mittaa, mutta ryhti puuttuu. Lisää itsevarmuutta.


Ennen kotiin lähtöä kierrettiin nopeasti A-hallissa ostoksilla. Mukaan tarttui lähinnä syötävää koirille, tosin hetken harkitsin pesuaineiden ostamista, mutta eiköhän hetki pärjätä nykyisilläkin.

Näyttelyssä tapasin Linan kasvattajan ja sovittiin, että Lina jää nyt näyttelytauolle. Koska Lina on sijoituksessa, puhuttiin myös pennutuksesta, joka saattaisi olla ajankohtaista vuoden päästä. Nyt kuitenkin tavoitteena on hakea Linalle lisää itsevarmuutta ja lisäksi turkki pitäisi saada kuntoon (ts. vähemmän pörröiseksi). Kotona päätinkin keventää Linan turkista kuivat latvat pois:


Ehkä innostuin hieman liikaa saksien kanssa, mutta turkkihan on tunnetusti uusiutuva luonnonvara. Tästä on helpompi lähteä kasvattamaan hyväkuntoista turkkia kuin yrittää saada kuivat latvat näyttämään hyvältä. Näyttelytauko ei harmita yhtään, koska ihan selvästi ollaan Linan kanssa sellaisen tarpeessa (itse olisin eilen mieluummin jäänyt kotiin laittamaan pihaa kuin tuhlannut aikaani tuijottamalla kehää kiertäviä koiria).

Ei kommentteja: