tiistaina, syyskuuta 04, 2012

Tampere RN

Sunnuntaina käväisin Linan kanssa luultavammin tämän vuoden viimeisessä ulkonäyttelyssä, joka oli juuri sopivan lähellä eli Kaupin vinttikoiraradalla. Sää ei ollut turkkikoiran kannalta paras mahdollinen, sillä iltalenkin aikana satoi ja aamulla ilma oli kostea eli juuri omiaan kihartamaan Linan turkkia.


Juniorinarttuja oli ilmoitettu viisi, joista yksi oli poissa. Tuomarina tässä näyttelyssä toimi outo itävaltalainen Hans Bierwolf, joka muun muassa toivoi, ettei koiria syötetä pöydällä. Koiran hampaat piti itse näyttää eikä tuomari juuri muutenkaan koskenut koiraan. Etukäteen epäilin, että Lina ei tule arvostamaan tätä tuomaria ja yrittää taas väistöliikkeitä, mutta Lina olikin ihan kiltisti pöydällä. Myös liikkuminen meni ihan kivasti, tosin Lina väisteli kehässä olevia ruohokasoja loikkimalla niiden yli (itse meinasin liukastua yhteen näistä ruohokasoista). Lina sai laatuarvostelun ERI ja sijoituimme kolmanneksi. Tällä kertaa tuomari oli varsinainen ERI-automaatti... Arvostelu näytti tältä:

1 Jahr, gute Grösse, gutes Haar, sollte etwas mehr Kondition haben, hübscher Kopf, dunkle Augen, Scherengebiss, gut getragener Hals, im Rücken fehlt noch Festigkeit, gute Unterlinie, frei in der Bewegung.


Se mitä arvostelusta voisi mainita erikseen on, että Lina oli tuomarin mielestä liian laiha ja hän olisi toivonut enemmän massaa. Suuntaan Linan ja Javan kanssa eläinlääkäriin perjantaina, joten täytyy punnita molemmat koirat ja miettiä tarvitseeko Lina muutosta ruokavalioon (Lina itse tuskin laittaisi lisäruokaa pahakseen - päinvastoin).


Saattaa olla, että tämä näyttely jää meidän osalta vuoden viimeiseksi, koska ainakaan nyt suunnitelmissa ei ole mitään. Ainut, joka hieman kiinnostaisi, on Helsinki Winner ja Voittaja joulukuussa, mutta ilmoittautumismaksut ovat sen verran korkeat, ettei ihan huvin vuoksi viitsisi osallistua ja Linan pärjääminen niissä karkeloissa on aika mahdotonta. Muutenkin voisi olla ihan paikallaan keskittyä hetkeksi harjoitteluun ja osallistua vaihteeksi mätsäreihin.

Kepolle jälleen kiitokset näyttelykuvista

Ei kommentteja: