maanantaina, huhtikuuta 30, 2012

Kankaanpää RN

Viikko sitten sunnuntaina (tarkalleen ottaen 22.4.) osallistuin Linan kanssa ensimmäistä kertaa viralliseen näyttelyyn. Kyseessä oli Kankaanpään ryhmänäyttely ja tuomarina Tanya Ahlman-Stockmari.

Lähdin Kankaanpäähän jo perjantaina töiden jälkeen ja pakatessa ymmärsin miksi on helpompaa, jos koiran voi valmistella näyttelyyn kotona: jouduin ottamaan mukaan pesuaineet, kammat + harjat, turbokuivaimen, trimmauspöydän ja näyttelytarvikkeet koiralle sekä itselleni. Lina vaihtaa parhaillaan pentukarvaansa pois ja lauantai-illan suurin homma olikin avata kaikki huopatakut. Viikon pesuväli on tällä hetkellä ihan liian pitkä! Pesu noin neljän päivän välein voisi pitää turkin suht takuttomana, mutta ainoa "pieni" ongelma on vain ajan löytäminen jatkuvaan koiran pesemiseen. Pesuaineetkaan eivät välttämättä ole parhaat mahdolliset, mutta nykyisillä mennään ainakin Tampere KV:hen asti.

Junnunarttuja oli Linan lisäksi paikalla neljä. Lina esiintyi suurimmaksi osaksi hyvin ja liikkeessä häntä oli pystyssä. Tuomari kävi koirat melko nopeasti läpi ja Lina antoi onneksi hyvin tutkia itseään. Suurimmat miinukset tulevatkin koiran esittäjälle eli allekirjoittaneelle, sillä asettelin Linan taas huonosti seisomaan maassa. Pitäisi varmaan harjoitella enemmän, kun nytkin mentiin kehään oikeastaan täysin ilman treeniä.

 Häntä pystyssä, kuva: Markku Vaitinen

 Odotellaan omaa vuoroa

 Seisottaminen ei ihan onnistunut...

Lina sai laatuarvostelun ERI (erinomainen), SA:n (sertifikaatin arvoinen) ja sijoittui luokassaan kolmanneksi. SA tarkoitti, että päästiin myös paras narttu-kehään, joka sinänsä oli turha käynti, kun meidät käteltiin lähes samantien pois. Arvostelu oli iloinen yllätys, varsinkin turkin osalta:

Oikea koko ja mittasuhteet, hyvä pää ja ilme. Vielä kapea ja kehittymätön edestä. Kokoon sopiva runko ja raajaluusto. Runsas hyvin hoidettu karvapeite. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin. Oikea ylälinja liikkeessä.

Ei ollenkaan huonompi näyttelydebyytti! Näyttelyssä minulla oli mukana Turusta ostamani trimmauspöytä, joka oli todella kätevä. Seuraavaksi ostoslistalla on Linalle rattaat, jotta saa koiran ja tavarat näyttelytungoksessa ehjänä kehän laidalle. Myös mahdollisimman huomaamaton, valkoinen pinni tai vastaava pitäisi hankkia Linalle, etteivät karvat menisi niin paljon silmien eteen.


Seuraava näyttely on jo parin viikon päästä, kun suunnataan Tampere KV:hen.

1 kommentti:

Ansku kirjoitti...

Sait juuri Pennyn blogissa hyvän mielen haasteen :) http://russeliriemua.blogspot.com/2012/05/hyvan-mielen-haaste.html