torstaina, helmikuuta 02, 2012

Pentuagility

Linan pentuagilitya on nyt ollut kolme kertaa, joista yksi kerta jäi välistä Turku KV:n takia. Pentuagility kestää yhteensä kuusi harjoittelukertaa ja kyseessä on SDP:n oma kurssi, josta maksoin jopa seitsemän euroa (kiitos erään firman antamien liikuntaseteleiden).

Ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin putkea, pussia ja "hyppyjä" eli suomeksi siivekkeiden välistä juoksemista. Näistä ainut uusi juttu Linalle oli pussi, mutta ihan hyvin Lina siitä selviytyi, kunhan kangasta vain nostettiin ylemmäs. Toisella kerralla, jolloin olimme näyttelyreissulla, oltiin kuulema kertailtu ekan kerran asioita ja uutena otettu puomin kontakti (ei siis koko puomia - toivottavasti ainakaan!).

Kuva: Tytti Käyhkö

Tässä välissä Lina aloitti ensimmäisen juoksunsa ja viime sunnuntai olikin yhtä säätämistä pöksyjen sekä Linan autossa odottelun suhteen. Ennen omaa vuoroa hain Linan autosta ja oman vuoron jälkeen vein takaisin. Pöksyt pysyivät, ihme kyllä, Linalla päällä, vaikka vauhtia oli välillä reilusti. Tehtiin ensin hyppy-putki-hyppy yhdistelmää (hypyt siis vain siivekkeitä) ja Lina oli niin innoissaan, etten meinannut saada koiraa välillä edes kiinni, kun tyyppi jo lähti uudestaan kohti namikuppia. Seuraavaksi vuorossa oli taas Linalle uusi juttu eli alkeisrengas (jonkin ajoneuvon rengas). Ei mitään ongelmaa renkaan kanssa. Lopuksi harjoiteltiin vielä paikalla pysymistä, joka onnistui Linalta, kun en itse lähtenyt liian kauas. Tätä pitäisi kuitenkin harjoitella paljon enemmän ja ajattelin, että voisin tässä asiassa hifistellä sen verran, että opetan Linan tulemaan jalkojen väliin istumaan ja odottamaan lähtölupaa.

Kuva: Tytti Käyhkö

Ensi kerralla meillä pitäisi pentuagissa olla takaakiertoja, joten olen nyt ahkerasti harjoitellut Linan kanssa kohteen kiertämistä. Kohde on tässä tapauksessa maljakko ja kaksi kukkakeppiä. :) Lina tajusi kohteen kiertämisen todella pian, nyt ollaan otettu "kierrä"-käsky ja vartalo-ohjaus mukaan. Seuraavaksi pitäisi päästä harjoittelemaan oikean siivekkeen kanssa. Olen myös jonkin verran miettinyt Linan tulevia agilitykäskyjä. Ne eivät oikeastaan voi olla erilaisia kuin Javalla ja Nelellä, koska huutelen nyt jo radalla välillä mitä sattuu, mutta käskyjen määrää voisin vähentää. Usein koirani nimittäin suorittavat joka tapauksessa oikean esteen, vaikka olisin sanonut mitä ja hyppytekniikassakin kouluttaja totesi, ettei ole niin väliä onko kaikilla hyppyesteillä sama vai eri nimi. Lisäksi monet taitavat käyttää kontakteilla samaa käskyä pois lukien keinun, joka on muutenkin ihan oma juttunsa. Eli tästä eteenpäin puomi ja A ovat "kiipee", kaikki hypyt (hyppy, pituus, muuri, okseri) "hyp", rengas "rrr", pussi + putki "putki", pujottelu "kepit, kep", pöytä "pöytä", keinu "keinu", kontaktilta vapautus "tule". Katsotaan kuka on tämän jälkeen enemmän sekaisin: ohjaaja vai koirat?

Viime aikoina motivaatio agilityharrastamiseen ei kuitenkaan ole ollut paras mahdollinen. Jotenkin tämä talvi ei vain ole parasta mahdollista harrastusaikaa ja välillä tuntuu, että treenit kerran viikossa ovat nekin liikaa. Toivottavasti motivaatio palaa kevään aikana takaisin ja ainakin muutoksia on tällä(kin) rintamalla luvassa ennemmin tai myöhemmin.

Kuva: Tytti Käyhkö

(Postaus kertoi pääasiassa Linasta, mutta kuviin pääsivät vain Java ja Nele, sillä kuvat on otettu maaliskuussa 2011. Pitäisi ehkä ottaa agikuvia myös Linasta.)

Ei kommentteja: