torstaina, tammikuuta 12, 2012

Uuden kisakauden aloitus

Viime sunnuntaina osallistuin Nelen kanssa kahdelle agilityradalle oman seuran kisoissa Lempäälässä. Tällä kertaa paikkana oli SDP, jossa viimeksi kisatessa asiat eivät menneet ihan putkeen... Miniykkösiä oli poikkeuksellisesti ilmoittautunut vähän yli 30 ja Nelen kanssa startattiin radalle ryhmän puolivälissä.

Ensimmäisellä (ja kepittömällä!) radalla Nele oli aika vallattomalla päällä. Alku lähti hyvin, mutta A:n jälkeen Nele kaarrotti muurin ohi. Pian tämän jälkeen tuli hylätty keinulta, kun Nele pysähtyi ylösmenokontaktille. Yritin painaa keinun alas, mutta Nele oli niin alkupäässä keinua, että hyppäsi samantien maahan. Ennen puomia Nele meni kurkkimaan aidan raosta yleisöön, se nyt olisi vielä puuttunut, että tyyppi olisi karannut radalta! :) Mutta vauhtia oli hyvin. Nelekin selvästi kaipaisi välillä vähän tiukempaa ohjausta, koska treeneissä on näkynyt samaa vallattomuutta ja pitkiä kaarroksia. Keinua olin tehnyt Nelen kanssa viimeksi loppiaisena (eli perjantaina) eikä silloin ollut mitään ongelmia, mutta kisatilanteeseen tarvitaan vielä paljon enemmän varmuutta.



Toiselta radalta löytyi meidän molemmat suosikit eli keinu ja kepit. Koska ennakoin hylättyä taas keinulta, päätin, ettei tehdä keppejä siltä "helpommalta" puolelta. Ennen keppejä olisi kuitenkin pitänyt hieman hidastaa, sillä Nele meni sen verran vauhdikkaasti, että jätti ensin toisen välin pujottelematta. Uusintayrityksellä saatiin kuitenkin kepit menemään kerrasta oikein! Ja oli muuten ensimmäinen kerta, kun Nele teki kisoissa kepit "vaikeammalta" puolelta. Seuraavaksi piti selvitä keinusta ja nyt Nele meni sen, mutta unohti jarrut jonnekin ja teki lentokeinun. Välillä on kyllä vaikea pysyä Nelen ajatusmaailmassa mukana... Loppurata meni virheittä. Tuloksena kymppi, mutta silti ihanneajan alle jopa -3,88 sekuntia! Sijoitus taisi olla 12 tai jotain sinnepäin.



Ihan hyvä aloitus uudelle kisavuodelle. Seuraavan kerran kilpaillaan luultavasti vasta maaliskuun alussa, koska tämä talviharrastaminen ei oikein innosta itseäni. SDP:lle täytyy tosin antaa paljon plussaa uudesta lämmittimestä, sillä hallissa oli kisapäivänä kivan lämmin, vaikka ulkona olikin pakkasta -15.

Ei kommentteja: