lauantaina, lokakuuta 15, 2011

Monenlaista

Linalla on ikää ihan kohta tasan 5kk (maanantaina!) ja se tarkoittaa, että päästään osallistumaan pentunäyttelyihin. Ensimmäiset näytelmät ovat edessä parin viikon päästä Lahdessa, johon harjakoirapentuja on ilmoitettu kymmenen.

Tällä viikolla Linalta lähti molemmat alakulmurit. Kiinnitin asiaan huomiota, kun Nelen turkki sai uuden punaisen värin. Molemmat kulmurit lähtivät, kun Lina riehui Javan ja Nelen kanssa. Nyt täytyy seurailla miten yläkulmurien kanssa menee, kunpa nekin lähtisivät näin helposti. Sisäsiisteydessä Lina on edistynyt valtavasti ja edellisen kerran pissat tulivat sisälle reilu viikko sitten. Silloinkin olin juuri tullut koulusta kotiin ja olisi pitänyt samantien viedä Lina ulos, kun olin kuitenkin ollut poissa yli seitsemän tuntia. Sitä odotan innolla, kun Lina pystyy aamuisin odottamaan hetken ennen ulosmenoa, jotta ehdin itse pukea kunnolla. Nyt ulos mennään vielä vauhdikkaasti, mutta pääasia, että mennään eikä Lina tee pissoja makuuhuoneeseen. Pari viikkoa sitten laitoin jo yhden kunnon maton makuuhuoneeseen ja tänään olisi tarkoitus laittaa lisää omia mattoja lattialle.

Linan eka ponnari. Nelelle laitoin ponnarin vasta 7kk iässä, mutta Linalla on jo tukka niin pahasti silmillä, että on hankala huomata ottaako Lina kontaktin vai ei.

Eilen postista tippui varsin ikävä lappu. Joku naapureista oli valittanut isännöitsijälle, että koiran haukunta ja ulvonta häiritsee hänen uniaan. Häiritsevää ääntä on kuulunut aamuisin 5.30-9.00 välillä ja minun pitäisi nyt kiinnittää asiaan huomiota sekä tehdä kaikkeni, ettei koira häiritse muita talossa asuvia. On todella ärsyttävää, ettei kyseinen henkilö voinut tulla puhumaan asiasta suoraan kanssani, vaan otti yhteyttä isännöitsijään.

Sen tiedän jo, että yksikään koiristani ei ole haukkunut täällä 5.30, koska en todellakaan ole ollut itsekään silloin hereillä ja hyvin luultavasti kuulisin, jos vieressä haukutaan! Tällä viikolla jouduin valitettavasti menemään kouluun kahtena päivänä jo klo 8, joten jos täältä on haukuntaa kuulunut niin se on ollut Lina klo 6.35 tai koko porukka kasin jälkeen. Muutenkin kirjeessä ollut aika on ihmeellinen, koska seitsemältä loppuu hiljaisuusaika ja vaikka koirat eivät tietenkään saa senkään jälkeen täällä jatkuvasti haukkua, niin kasilta voisin vaikka tomuttaa mattoja ulkona tai porata seiniä.

En ole viime aikoina nauhoittanut koiria, kun ovat näennäisesti jääneet tänne ihan rauhallisesti: Lina on mennyt nukkumaan, kun lähden Javan ja Nelen kanssa aamulenkille ja kun olen lähtenyt kouluun niin kaikki koirat ovat nukkuneet kuka missäkin. Nyt tämä tietenkin muuttuu ja kaikki koirien yksinolot pitää nauhoittaa sekä tallentaa koneelle, jotta on todistusaineistoa mihin tarpeen tullen vedota. Merkitsen myös paperille koirien yksinolot kellonaikoineen. Eilen koirat olivat täällä keskenään kolmen tunnin ajan ja tänä aikana Lina haukahti kerran, kun halusi viedä Javan nukkumapaikan (ja onnistui tässä...). Tänään Nele ja Lina olivat kahdestaan vähän yli neljä tuntia eikä nauhoituksessa kuulunut kuin tassuttelua.


Toki on pakko myöntää, että Linan tulon jälkeen meillä on ollut aika hälinä, mutta parempaan suuntaan (=hiljaisempaan) mennään koko ajan. Ja jos jotain haukkumisesta ja ulvomisesta pitää epäillä, niin Linaa silloin, kun olen ollut vanhempien koirien kanssa aamulenkillä. Ehkä Lina on ollut vain hetken sohvalla ja heti kun ovi on mennyt kiinni, tulee eteiseen huutamaan. :( Tämän ongelman voin ratkaista viemällä koirat kaikki kerralla ulos tai edes niin, että Java tai Nele tulee samaa matkaa Linan kanssa ja jää tänne siksi aikaa, kun vien kolmannen. On harmillista, jos 20min yksinoloa saa Linan ahdistumaan...

Toivon todella, että tämä jää viimeiseksi kerrostaloksi, jossa asun koirien kanssa. Jo torstaina (eli ennen valituskirjettä), kun olin kolmen ylikierroksilla olevan koiran kanssa hihnalenkillä lähipuistossa, mietin miten mukavaa olisi, jos voisi koulupäivän jälkeen mennä metsään, päästää pari koiraa irti ja antaa niiden juosta energiaansa pois. Voisihan sitä nytkin, mutta se tarkoittaisi koirien laittamista autoon ja ajelua esim. Kauppiin. Paljon mukavampaa ja ympäristöystävällisempää olisi, jos metsään pääsisi kävellen (ilman, että siihen menee tuhottomasti aikaa). Jankassa vain ei tätä luksusta ole, vaikka muuten tämä onkin ihan kiva paikka.

Ei kommentteja: