sunnuntaina, elokuuta 28, 2011

Agilityradoilla

Torstaina suuntasin koirien kanssa agilitykisoihin Tallille. Kyseessä oli oman seuran kisat ykkösille ja olin ilmoittanut Nelen kahdelle agilityradalle. Vaikka ennen kisoja tulikin vitsailtua tuplanollista, tavoitteena oli tosiasiassa onnistuminen kepeillä ja keinulla.

Miniykkösiä oli paikalla lähemmäs 30 ja Nelen kanssa lähdin vasta viimeisten joukossa. Molemmat radat olivat profiililtaan kivoja ja keinu oli kummallakin radalla heti kolmantena esteenä! Tuplanollien sijaan näistä kisoista tuli tuplahylätyt, mutta erittäin hyvät sellaiset.

Ensimmäisellä radalla Nele luultavammin hämääntyi hieman tuomarista ja meni keinun ohi. Toisella yrityksellä meni keinun reippaasti, mutta heti seuraavalta esteeltä, renkaalta, tuli hylätty, kun Nele hyppäsi sivusta enkä sitten ehtinyt korjailla, kun jo mentiin putkeen. Kepit Nele aloitti hienosti, mutta keppien takana ollut A ehkä häiritsi ja Nele lopetti pujoittelun liian aikaisin. Onneksi en lähtenyt korjaamaan pelkkää loppua vaan otin koko kepit alusta ja tällä kertaa ne menivät hienosti alusta loppuun asti. Radan loppupuolella takaaleikkasin puomilla, jotta viimeisillä hypyillä ei tarvitsisi takaaleikata tms., mutta Nele juoksi puomin niin nopeasti, että olin takaaleikkauksen takia auttamatta myöhässä ja jouduin joka tapauksessa takaaleikkaamaan toiseksi viimeisellä hypyllä.Toisella radalla oli peräkkäin keinu ja kepit, molemmat meidän suosikkiesteet. :) Keinulla Nele hieman epäröi, mutta tuli kuitenkin keinun ja kepit menivät kerrasta oikein. Tehtiin hienoa nollarataa, kunnes radan loppupuolella Nele valitsi hypyn sijaan putken ja siitä hylätty. Viimeiset hypytkään eivät ihan sujuneet vaan yksi jäi välistä, tosin mitään merkitystä sillä ei sinänsä ollut. Heti radan jälkeen kaverilta tuli kommenttia, että olin kyllä osoittanut hypyn suuntaan, mutta rintamasuuntani oli kohti putkea ja Nelehän teki kuten ohjaaja näytti. Valitettavasti tästä radasta ei ole videota, kun kamerasta loppui akku.

Kisoista jäi tosi hyvä fiilis ja totuushan on, että Nele osaa, mutta ohjaaja ei osaa luottaa Nelen osaamiseen. Näiden kisojen pohjalta voisi listata seuraavaa:

- harjoittele rengasta erilaisissa tilanteissa (ekalla radalla suora putki renkaan takana saattoi hyvinkin hämätä, sillä monet koirat hyppäsivät renkaan sivusta) ja varmista rengas kisoissa oli sitten tuttu rengas tai ei
- Nele menee halutessaan lujaa ja tämä pitää ottaa huomioon ohjauksissa
- lisää keinutreeniä
- tarkkuutta ohjaukseen (yhä vieläkin pitää ohjata eikä olettaa)

Loppuvuodelle voisi olla vielä tiedossa muutama agilityrata, jos vain keinun kanssa ei tule mitään ongelmia.

Ei kommentteja: