lauantaina, toukokuuta 15, 2010

Nokian mätsäri ja M&M Cup 2010 1/4

Helatorstaina järjestettiin Nokialla mätsäri, jossa pienten koirien tuomarina oli Kennelliiton ulkomuototuomarikoulutuksessa oleva henkilö. Koska olin ennen mätsäriä pessyt ja trimmannut molemmat koirat, pääsivät molemmat tällä kertaa kehäänkin. Java meni sekarotuisiin (pakko olla oma kehänsä, sillä ulkomuototuomarit eivät saa arvostella kuin rotukoiria), joita oli paikalla viisi. Javalle ei riittänyt paria, joten pyörimme kehässä yksin. Tuloksena punainen nauha ja punaisten kehässä (yhteensä kolme koiraa) sijoituimme kolmanneksi. Palkinnoksi saimme omistajalle Hööksin lippiksen ja sukat sekä herkkuja Javalle.

Nele meni pieniin koiriin, joita oli saman verran kuin Kaupin mätsärissä eli 40. Nele esiintyi jälleen mielestäni todella kivasti (kun vertaa Javaan, joka oli muuten oikein hyvä, mutta meinasi välillä peitsata) ja saimme sinisen nauhan. Nauhaa antaessaan tuomari kommentoi, ettei anna sinistä purennan takia, vaan olisi toivonut Nelen liikkeeseen lisää ilmavuutta. Liikkui kuulema liian lyhyin askelin ja piti selkäänsä kumarassa. Sinisten kehästä putosimme pois heti ensimmäisten joukossa. Oli kuitenkin kivasti järjestetty mätsäri ja kiitos Kirsille ja Rollelle seurasta!

Mätsäröinnin lisäksi ollaan myös agiliidetty. Eilen oli ensimmäinen Musti ja Mirri Cup 2010 osakilpailu, jonka järjesti Äetsän Seudun Koirakerho ja näin ollen kisapaikka olikin jossainpäin Äetsää/Vammalaa tai kuten nykyään kuuluu sanoa: Sastamalaa. Molemmat koirat pääsivät radalle, Nele mölleihin ja Java avoimeen.

Eilen lämpötila kipusi hellerajalle ja yli ja tämä näkyi varsinkin Nelen suorituksessa. Vauhti oli ok, mutta lujempaakin Nele pääsisi. Lähtöön Nele jäi todella hyvin ja pääsin kahden esteen taakse ihan ongelmitta. Teimme radalla kaksi takaaleikkausta: ensimmäistä kertaa putkeen mentäessä ja A:lla. A:lla ei ollut mitään ongelmaa, vaan Nele meni sinne vauhdikkaasti ja putken kohdalla yritin pitää mielessä ohjeen: pidä oma liike, älä juokse koiran edelle. Onnistuin hyvin ja takaaleikkaus toimi! Radan loppupuolella oli hyppypyöritystä, joka meni muuten hyvin, mutta toiseksi viimeisen hypyn Nele meni ohi. Pikkuisen harmittaa, sillä jos olisin ohjannut paremmin, oltaisiin saatu puhdas rata. Tällä kertaa siis vitonen aikaan 46,89s (ihanne 60s). Palkintosijoille tämä ei riittänyt, joten Nele jäi ilman cup-pisteitä.Avoimen rata tuntui rataantutustumisessa kovin hankalalta. Mutta ei parane valittaa, koska Javan kohdalla radat tulevat olemaan vastaisuudessakin vaikeita ja mutkaisia. Tulevana sunnuntaina on tiedossa kahden radan verran kolmosten kiemuroita, joten eilinen oli  hyvää harjoitusta. Lähdössä koiran oli melkeinpä pakko jäädä odottamaan paikalleen, että ohjaaja ehti mennä ottamaan oikean asennon kahden esteen päähän. Java jäi kyllä alussa istumaan, mutta nousi ja hiipi perään. Tässä vaiheessa olin jo päässyt kakkoshypyn taakse, joten en lähtenyt takaisin ja onneksi Java ei ollut liian lähellä ekaa hyppyä. Mutta hemmetti vieköön, että meidän pitää nyt kiinnittää huomiota lähtöihin ja siihen, että Java pysyy paikallaan. Ei todella käy laatuun tuollainen perään hiipiminen! Rata kuitenkin lähti hyvin ja onnistuttiin kolmos- ja neloshypyn kierroissa. Putkestakin löytyi oikea pää. Kepeillä tulikin hankaluuksia, kun Java tuli melkein joka välistä pois minua kohti haukkuen. Sain aina palautettua oikein seuraavaan väliin, mutta onpa todella hyvä tilanne tästä lähteä sunnuntain kisaan. Perseily kepeillä saa myös luvan loppua. A:lle tultiin hypyiltä huonossa kulmassa, Java kyllä meni sen, mutta olisin voinut antaa käskyn A:lle paljon aikaisemmin, jos se vaikka olisi auttanut Javaa irtoamaan oikeaan suuntaan.

Radan jälkeen en tiennyt yhtään miten meillä oli mennyt tai lähinnä, että onnistuinko heittämään Javan aina oikeaan väliin keppisekoilussa. Iloinen yllätys olikin, kun päästiin toiselle sijalle ja saatiin 8 cup-pistettä. Palkinnoksi tuli omistajalle suklaata, Javalle herkkuja ja omavalintainen lelu. Tuloslapussa meille oli merkitty 5 virhepistettä aikaan 47,70s (ihanne 49s). Mitään havaintoa ei ollut siitä mistä vitonen tuli, kunnes katsoin tänään videon ja näköjään tuomari näyttää meille kontaktivirheen puomin alastulossa. Itse olin katsovinani, että Java otti kontaktin, mutta ei näytettävästi kuitenkaan. Pitää siis panostaa kontakteihin, kun Javalle on hieman tullut ongelmia niiden kanssa.

Ei kommentteja: