torstaina, huhtikuuta 29, 2010

Keinuttelua

Tänä maanantaina oli talvikauden viimeiset agilitytreenit ja ensi viikolla olisi tarkoitus siirtyä taas Niihamaan. Java on taukoillut treeneistä pari viikkoa, mutta ollut kuitenkin turistina mukana. Olen mennyt ratoja vain Nelen kanssa, joka on ollut oikein mukavaa. Nelen kanssa ei ole niin kiire, vaikka vauhtiakin tarvittaessa löytyy. Lempäälän möllikisojen tärinäpuomista pääsimme yli, vaikka edellisissä treeneissä Neleä meinasi taas jonkin verran puolille meno jännittää. Tämän viikon treeneissä Nele taasen karkaili omine lupineen puomille, joten ainakin hetkeksi pelko on unohtunut!

Tällä viikolla tapahtui myös suuri juttu: Nele meni keinun! Edellisen kerran Nele meni keinun muistaakseni alkeiskurssin lopussa (vajaa vuosi sitten) ja silloin tapahtui lentokeinu, jonka jälkeen on ollut ihan turha saada Nele kulkemaan keinua. Nyt olen kuitenkin palkkaillut Neleä keinun koskettamisesta ja pikkuhiljaa Nele on uskaltanut nousta ylemmäs. Maanantaina menikin sitten yhtäkkiä koko keinun alusta loppuun namin perässä. En tiedä tajusiko Nele itse ollenkaan mitä oli tapahtunut, mutta toivon todella, että menee vielä uudestaan saman ja että vähitellen saataisiin keinua jopa ihan kisakuntoon.

Eilen koirat nauttivat taas hieronnasta ja Nele olikin ihan kunnossa. Javalla on vieläkin kireyttä, huolimatta kahden viikon treenitauosta ja BoT-takin säännöllisestä käytöstä. Näillä näkymin Java palaa treenailemaan tulevana maanantaina. Nyt tarvisi muistaa venytellä ja hieroa koiria säännöllisesti, kun sain hienot ohjeetkin. :)

Agility on ainoa laji mitä olemme viime aikoina ehtineet harjoitella. En edes muista koska olisin viimeksi naksutellut koirille! Javan kanssa saattaisi vähän houkuttaa kokeilla taas tokokoetta kesällä, kun lähipiirissä olisi potentiaalista treeniseuraa, mutta jestas, kun en vain saa aikaiseksi tehdä mitään. Ohitusharjoituksia ollaan yritetty tehdä vaihtelevalla menestyksellä, mutta mukana on joka kerta ollut molemmat koirat. Aiemmin lupasin, että minulla olisi toukokuussa kaksi hyvin käyttäytyvää koiraa, mutta tällä hetkellä ollaan siitä tavoitteesta vielä turhan kaukana.

Huomenna matkailen koirien kanssa vapun viettoon maalle ja tarkoitus olisi viikonloppuna treenailla ulkona kaikenlaista, ellei sää ole aivan mahdoton. Raportoin viikonloppukuvioista tarkemmin, kun oikeasti saadaan jotain aikaiseksi.

Loppuun vielä kuva Javasta eilen puistossa:

Ei kommentteja: