sunnuntaina, helmikuuta 07, 2010

KOLMOSIIN!

Aloitettiin kisakausi tänään Tampereen Niihamassa yhdellä startilla. Minikakkosia oli paikalla 12 ja nousunollia näin ollen jaossa 3. Rata ei ollut mikään mahdoton, mutta aikamoista pyöritystä se oli ja sarjaestekin oli otettu mukaan.

Meidän lähtövuoro oli n. puolivälissä luokkaa. Startissa Java ei suostunut istumaan kunnolla, mutta pysyi kuitenkin suht hyvin paikallaan. Keppien pelkäsin olevan suurin kompastuskivemme ja ennen niitä Java ilmoittikin hieman mielipidettään, mutta kun pääsi aloittamaan kepit niin meni ne myös kunnolla loppuun asti. Mentiin rata täysillä läpi, tosin olen sitä mieltä, että Java meni hieman normaalia hitaammin, koska pysyin hyvin mukana menossa. Lopputuloksena saatiin viimeinen nousunolla, luokkavoitto ja nousu kolmosiin! Olen todella tyytyväinen, koska tämän päiväinen rata oli ehkä yksi parhaimpia mitä olemme tehneet. Katsokaa vaikka itse (tästä eteenpäin näihin kisaraportteihin tulee joko ratapiirros tai video, mutta ei molempia, että saisin nämä jutut nopeammin nettiin):Palkinnoksi saimme ilmaisen startin TamSKin kisaan (eli toisin sanoen lahjakortin), 3 kg ruokaa ja pienemmän näytepussin, 5 euron lahjakortin M&M:n ja laukun, jossa oli proteiinituotteita allekirjoittaneelle. Lisäksi tietysti agilitysertifikaatti ja kaksi ruusuketta.

Tästä eteenpäin meidän kisaaminen tulee pitkälti olemaan omaksi iloksi kisaamista. Kolmosluokissa jaetaan myös sertifikaatteja, mutta sekarotuisille niistä ei sinänsä ole iloa. Tässä hieman lisätietoja Agilityliiton sivuilta:

"Uuden kilpailusäännön voimaan tulemisen jälkeen 1.6.2009 agilitykilpailuissa aletaan jakaa myös 3-luokassa agility- ja hyppysertifikaatteja. Agilitysertifikaatti jaetaan agilityradalla tehdyn kilpailusuorituksen perusteella ja hyppysertifikaatti hyppyradalla tehdyn kilpailusuorituksen perusteella. Sertifikaatti (agility/hyppysertifikaatti) annetaan kilpailuluokan (agility/hyppyrata) nopeimman nollatuloksen (0,00) tehneelle koiralle, joka ei ole saavuttanut Suomen agility/hyppyvalion arvoa.

--

Mikäli koira ei voi vastaanottaa agilityradalta agilitysertifikaattia tai hyppyradalta hyppysertifikaattia (koira on saanut agility/hyppysertifikaatin ko. agilitytuomarilta, vuoden ja päivän mittainen aikaraja ei täyty, koira on jo saanut kolme agility/hyppysertifikaattia), siirtyy sertifikaatti seuraavaksi nopeimman nollatuloksen (0,00) tehneelle koiralle kilpailuluokan osallistujamäärään suhteutetun porrastuksen mukaisesti. Pienissä kilpailuluokissa sertifikaatin (agility/hyppysertifikaatti) voi saada vain voittaja, kun taas osallistujamäärältään suurissa kilpailuluokissa sertifikaatti voi siirtyä jopa enintään viidenneksi sijoittuneelle koiralle.

--

Sekarotuiset koirat

Sertifikaatteja voidaan kaikissa tasoluokissa jakaa myös sekarotuisille koirille. Näin ollen myös sekarotuiselle koiralle voidaan antaa 1- ja 2 luokassa agilitysertifikaatit ja 3-luokassa kolme agilitysertifikaattia ja kolme hyppysertifikaattia. Valionarvon myöntämisessä noudatetaan taas Kennelliiton valioarvosääntöä, eikä valioarvoa siten voida myöntää sekarotuiselle koiralle."

Vaikea ymmärtää miksi kaikille koirille rotuun katsomatta ei voitaisi antaa samaa tunnustusta lajissa pärjäämisestä ja erikseen palkita niitä, jotka ovat saaneet myös näyttelyissä menestystä. Muutenkin kaiken liittäminen tavalla tai toisella näyttelyihin on melko naurettavaa, kun ottaa huomioon millaisia koiria niissä ihannoidaan ja miten eri tavoilla tuomarit voivat samaa koiraa palkita (toinen antaa hylätyn, toinen nostaa BIS-voittajaksi). Mutta näillä mennään, koska Kennelliiton tuntien mitään muutosta on turha odottaa mihinkään. Jos saisivat ensin edes rotukoirien asiat kuntoon, mutta kun sekin on kovin hankalaa... Agilityliiton sivuilta huomasin kuitenkin yhden isomman kilpailun, joka voisi käydä meillekin, jos halutaan tosissaan tavoitella mainetta ja kunniaa:

"European Open on vuosittainen FCI:n tunnustama kaikille koirakoille avoin agilitykilpailu. Kilpailuun voivat osallistua kaikkien tasoluokkien koirat, ja se on avoin myös sekarotuisille koirille. Koirien tulee olla rekisteröity Suomen Kennelliitossa."

Ei kommentteja: