maanantaina, heinäkuuta 27, 2009

Pieni koira sairastaa taas

Tietenkin heti, kun kirjoitin, että Nele on parantunut niin vatsatauti iski uudestaan. Alkoi ripulilla keskiviikkona ja aloitin heti Nelelle Tehobaktin sekä annoin ainoastaan seitiä ja riisiä. Torstaina näytti jo paremmalta, mutta perjantaina kaikki oli toisin. Jo yöllä Nele pyysi ulos. Aamulla aloitin Canikur-kuurin, mutta Nele oksenteli osan siitä pois. Pieni määrä ruokaakaan ei pysynyt sisällä, vaikka pääosin paastotin Neleä, kun kaikissa ohjeissa niin sanottiin. Javan kanssa menin perjantai-iltana agiliitämään, vaikka vähän huolestutti jättää Nele yksin kotiin. Ihan hyvin tyttö kuitenkin pärjäsi ja illalla Nele oli selkeästi jo nälkäinen. Annoin vähän ruokaa ja toivoin, että lauantaina tilanne olisi parempi.

Lauantaiaamu alkoi Nelen osalta tyhjän mahan oksennuksella eikä ripuliltakaan vältytty. Mitään Nele ei suostunut syömään eikä juomaan. Lisäksi sen vatsaa kouristeli, mikä näytti todella kurjalta. Soitin Eläinystäväsi Lääkärille, joka on lauantaisin muutaman tunnin auki. Varmaan vartin sain jonottaa puhelimessa, mutta saatiin onneksi aika eläinlääkärille klo 12. Ajelin Nelen kanssa Raholaan ja heti autosta päästyään Nele kävi taas asioillaan. Turkkikoira ja ripuli ovat ihana yhdistelmä ja ennen sisälle menoa yritin pyyhkiä karvoista suurimmat. Onneksi oli autossa talouspaperia!

Eläinlääkärissä Nelestä otettiin verikoe, josta tutkittiin maksa- ja munuaisarvot, glukoosi, proteiini, tulehdussolut, hematokriitti ja elektrolyytit. Kaikki arvot olivat normaalirajoissa, mutta hieman kuivunut Nele oli. Eläinlääkäri ei oikein osannut sanoa mistä vatsatauti johtuu, mutta jos tämän kertaisen lääkityksen jälkeen oireet palaavat niin sitten täytyy tehdä lisätutkimuksia. Nele sai pienen kasan lääkkeitä: 4 päiväksi pahoinvoinninestolääkkeet, useamman pussin mahansuojalääkettä ja 25 päivän antibioottikuurin. Myös vatsan kouristeluun ell meinasi antaa lääkettä, mutta lääke ei sopinutkaan pienille koirille. Tälläkin kertaa Nele joutui tiputukseen, mutta nyt tippa laitettiin suoraan nahanalle, mikä oli aika pelottavan näköistä, kun neste kertyi valtavaksi patiksi selkään ja niskaan. Quosimodo-Nele. :) Vielä eilen nestettä oli hieman ihonalla, mutta nyt taitaa kaikki olla jo imeytynyt.

Ell-reissun jälkeen olen syöttänyt Nelelle pieniä annoksia kanaa+riisiä ja seitiä+riisiä. Innokkaasti tyttö on syönyt ja säntää perään heti, kun kävelen keittiöön. Ja lauantaiaamuna ei tullut edes lähelle ruokakuppiaan. Muutenkin Nele on paljon pirteämpi. Toivon todella, että tämä lähes kuukauden antibioottikuuri nyt hoitaa Nelen kuntoon eikä vatsatauti enää kolmatta kertaa uusiudu.

Ei kommentteja: